. Aimée

Aimée

Aimée was een snelle leerling, ze was geplaatst bij een externe trainer thuis. Dit omdat er net een plaatsje vrij kwam en omdat dit voor Aimée’s gevoelige karakter wel erg goed zou zijn.

Ze had meteen een goede klik met de trainer en zijn gezinsleden, vooral zijn kinderen waren natuurlijk weer favoriet.   Aimée is een leergierige hond en pakte alles erg snel op. Omdat ze ook zo stabiel is was het  werken met haar erg prettig.

We kregen al snel het bericht dat er een baasje gezocht werd voor haar, jee nu al, zo snel?  Dat deed ons natuurlijk wel goed.  Vlak daarna kwam het bericht van Jessica, ze was voorgesteld aan Aim?  Dat deed ons natuurlijk wel goed.  Vlak daarna kwam het bericht van Jessica, ze was voorgesteld aan Aimée en zij had net als wij direct een klik met haar. Aimée is zeker voor een teef een flinke hond, medewerkers van de Amerikaanse hondenschool hadden ooit tegen ons gezegd “It’s a she but she looks like a he!” . Een grote stoere teef met een heel zacht karakter.

Omdat dit voor Jessica haar 2e geleidehond wist ze een beetje wat haar stond te wachten. De laatste trainings weken werden benut om de laatste puntjes op de I te zetten en begin juli 2008 was het zover.

Onze 1e aspirant geleidepup was een volleerd afgestudeerde geleidehond geworden!

Ze gaat samenwerken met Jessica, Jessica is bijna volledig blind en zeer slechthorend.

We wensen Jessica en Aimée heel veel geluk samen en vooral veel veilige kilometers!!!

Via allerlei manieren (hyves, forum, mail en telefonisch) hebben we contact met Jessica, natuurlijk verwijzen we haar met echte vragen naar het KNGF dit omdat Aimée in haar school periode en in het ouder worden toch veranderd is, wij kunnen veel vragen niet beantwoorden.  Dit is ook een taak van school die haar nu begeleid. De oppervlakkige zaken kunnen we natuurlijk wel bespreken.

Voor ons is het erg leuk om te horen hoe Aimée het doet. Helaas begint Aimée al snel te sukkelen met haar gezondheid, veel aan de diarree en overgeven, waardoor haar werklust ook verdwijnt. Jessica heeft veel contact met school en en volgen diverse onderzoeken bij de dierenarts en in de kliniek in Utrecht. Het KNGF besluit om Aimée te laten behandelen en tijdens die behandeling wordt ze geplaatst bij een vervangend (pleeg)gezin. Dit heeft een goede uitpak en Aimée knap ziender ogen op. Natuurlijk is dit voor Jessica een moeilijke periode, maar voor de gezondheid voor Aimée heeft ze alles over ook al kennen ze elkaar nog maar zo kort.

Als Aimée weer terug is bij Jessica pakken ze samen de draad weer op. De werklust van Aimée is weer helemaal terug.

Na enkele maanden maken we een afspraak, Jessica komt bij ons op bezoek samen met Aimée. Het is best spannend, zal ze ons en de omgeving waar ze is opgegroeid nog herkennen…………..Daar was geen twijfel over mogelijk Jessica vertelde dat ze haar oren al gespitst had toen ze de afslag namen bij de snelweg! Eenmaal binnen was het een dolle boel, natuurlijk omdat Vrouwke hier inmiddels ook al even rondliep.

Het was heerlijk om ze te zien, ze herkende ons nog heel goed en toen we later buiten liepen liep ze zo de weg naar school. We zijn de school even binnen gegaan en Aimée liep zo direct naar het tafeltje waar Timo zat. Dat was zo lief om te zien.

Wat geweldig om haar aan het werk te zien, hoe ze Jessica overal naar toe leid op een veilige manier, dat is waar wij het voor doen.

Aimee 5 jaar

Inmiddels is Aimée alweer 6 jaar oud, de tijd vliegt voorbij, ze doet haar geleidewerk ontzettend goed. Ze is nog steeds erg aanhankelijk en als ze los is komt ze uitstekend terug.  Ze heeft zeer zeker nog haar speel momenten en haar nukken, als mevrouw is niets wil gebeurd het ook niet!

We vinden het geweldig om te horen hoe het gaat en genieten daar dan ook volop van.

Pensioen

Begin 2015 krijgen wij een telefoontje van het KNGF, Aimée gaat met pensioen. Wij hadden al contact gehad met Jessica en wisten het verhaal al maar als dan het definitieve telefoontje van het KNGF komt zet dat je toch aan het denken. De vraag was ook of wij Aimée op willen vangen. Omdat wij met de kinderen duidelijk hebben afgesproken dat we de puppy’s willen blijven doen is het nu makkelijker om te zeggen dat er een ander gouden mandje voor haar gezocht mag worden.

In maart 2015 ontvang ik via mijn website een super leuk berichtje van de nieuwe baasjes van Aimée, wat doet dit ons goed zeg.  Aimée doet het prima, ze laat af en toe zien dat ze geleidehond geweest is en dat is erg leuk natuurlijk. Wat is het toch fijn om te weten dat ze zo goed terecht is gekomen.

In mei 2019 ontvangen wij het bericht dat Aimee op 13 jarige leeftijd is overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *