.Olix

Hoe gaat het met Olix?

11 november 2017

We hebben een afspraak met de baasjes van Olix gemaakt om kennis te maken en om Olix terug te zien! We hebben er zin in en zijn ontzettend benieuwd naar hem.

Zodra wij de lift uitkomen en Olix hoort wie er boven komen komt hij ons direct heel enthousiast tegemoet. Helemaal blij en enthousiast zoals wij hem kennen, ook qua geluid (een heel orkest) is nog aanwezig. Heerlijk om te zien.  Voor ons is het even schrikken om te zien hoe groot hij ook alweer is omdat wij nu onze kleine en fijne Aifa in huis hebben.

Tijdens de koffie komt hij steeds weer even bij ons met een speeltje in de bek.  We luisteren naar de enthousiaste verhalen van Stef, de baas van Olix en Ingrid. Zij hebben dezelfde ervaring met Olix als wij, het is af en toe net een attractie, mensen houden ze aan om te vragen wat voor hond het is of om te vragen of ze hem mogen aaien.

Stef en Olix zijn een prima koppel samen, Olix is goed in zijn geleidewerk en brengt Stef daar waar hij zijn moet. Ook zorgt hij voor de nodige gezelligheid in en rond huis. Kortom, ze zijn ontzettend blij met hem.

Met een speeltje in de bek en nog een pootje willen geven ook!

Wat ben en blijft hij toch een beauty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart 2017

Olix is geplaatst als blindengeleidehond, samen gaan zij aan het werk in Hoofddorp.

Wij ontvangen een heel enthousiast bericht van zijn nieuwe baas, ze zijn erg blij met Olix. Olix doet het geleidewerk erg goed.

Olix bij zijn nieuwe baas

Februari  2017

Olix zit inmiddels alweer ruim 6 maanden op school en hij gaat erg goed. Het heeft even geduurd voor hij zich helemaal over kon geven aan zijn trainer maar dat gaat gelukkig inmiddels heel goed.   Hij gaat heel goed vooruit, het reageren (aangelijnd) op soortgenoten gaat heel goed,  zijn appél is ontzettend goed momenteel is het ontlasten in de goot nog een puntje, hij geeft de voorkeur aan gras. Het is een ontzettende knuffelkont en hij is ook erg populair bij de collega’s.  Wat ze vooral erg leuk vinden is als je je telefoon pakt gaat Olix al mooi zitten om een foto te maken………….hoe zou dat nu toch komen, hahaha?

Hij loopt tegen het einde van zijn training aan en dat wil zeggen dat er bijna gezocht gaat worden naar een geschikte cliënt en daarmee de afronding van zijn training.

Olix en Penkie 10.11.16
Op het speeltoestel bij KNGF

Olix 10.11.16

Olix in de bus klaar voor de training

Olix en 2 mede “studenten”

Ook tijdens de training moet je wel eens…………….

September 2016

Olix doet het prima, hij boekt erg veel vooruitgang. Toch zijn er wat twijfels. Als Olix mee op pad gaat loopt hij prima keurig vooraan, echter op de terugweg laat hij het initiatief liever over aan zijn baas.  Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ze gaan hier extra aandacht aanbesteden.

Ondertussen worden wij oa. via twitter blij gemaakt door de trainster van Olix met foto’s.  Wat is dat leuk zeg………

 

Juli/augustus 2016

Olix is op 11 juli aan zijn BAT (basistraining) begonnen.

Na 3 weken kregen wij het telefoontje dat hij door is naar de opleiding. Zijn aandachtspunten mbt het passeren van soortgenoten en het loslopen zijn met sprongen vooruit gegaan.

Olix is heel aanhankelijk, makkelijk trainbaar, sociaal, we horen alleen maar bekende punten terug. Hier zijn we blij om want dat wil zeggen dat hij zich zelf is en kan zijn op school.  Olix deelt de kennel met zusje Ouba, ze hebben het erg gezellig samen.