.Raska

Update 11 september 2013

We gaan op bezoek bij Raska, het is heerlijk dichtbij en Olke laten we even thuis. Als we aankomen en de baas doet de deur open vliegen er 3 labradors naar buiten. Raska hoort onze stemmen en is helemaal door het dolle heen. Hij blijft maar om ons en vooral om de kinderen heen draaien. We gaan lekker buiten zitten waar de warmte kachel al voor ons aangezet is. Onder het genot van koffie/thee en een lekker stukje taart kletsen we over van alles en nog wat. Ze zijn ontzettend blij met Raska, hij heeft het enorm naar zijn zin met zijn 2 vriendjes. Ze wonen in het bos dus het is elke dag heerlijk lopen en spelen. Raska kruipt lekker bij de kinderen op de bank en vind het heerlijk om weer even lekker te kroelen.

Wat een super gouden mandje heeft hij getroffen, zo fijn om te zien……………….we gaan dan ook met een heel voldaan gevoel, na de nodige foto’s , weer terug naar huis.

 

Raska, 11 sept 2013

Raska, 11 sept 2013

 

Raska, 11 sept 2013

Raska, 11 sept 2013

 

Raska, 11 sept 2013

Raska, 11 sept 2013

 

 

 

Update 18 februari (nieuwe baas)

Afgelopen vrijdag (15 februari)  is Raska geplaatst bij een gezin dat woonachtig is in Brabant!

Ze wonen in een mooi bosrijke omgeving en hebben al eerder een KNGF hond in huis gehad.

Momenteel hebben ze 2 zwarte labradors in huis een reu en een teef! Raska heeft met de reu al meteen een leuke klik, met het teefje heeft het wat meer tijd nodig maar ook dat ziet er goed uit.

Tijdens een van de 1e wandelingen in het bos gingen de 2 zwarte dwars door een grote modderpoel, Raska bleef stilstaan en bekeek het op een afstandje, toen de baas zei “toe maar”   ging Raska er vol enthousiasme achteraan en kan de baas huiswaarts met 3 ipv 2 zwarte labradors!

Het lijkt erop dat het KNGF ook nu weer is geslaagd in het vinden van een liefdevol gezin voor onze kanjer! Dit doet ons erg veel goed.

 

 

UPDATE 6 Februari 2013 (Afgekeurd!)

Half 6, de telefoon gaat, KNGF, toen ik het zag voelde ik al dat het niet een gewoon telefoontje zou zijn.

Het was Eva met inderdaad minder goed nieuws, Raska is afgekeurd!!!!!!

De spanning en de stress is hem teveel geworden. Ondanks dat de berichten steeds goed waren van school kon hij het niet meer de baas.

Omdat hij als gezin nog steeds achter het feit staan dat wij geen pups terug in huis nemen wordt er een nieuw gezin gezocht voor Raska. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat ook gaat lukken.

 

 

UPDATE 21 DECEMBER (de opleiding)

Op de valreep krijgen wij vlak voor kerst nog een update van Raska.

Het gaat erg goed, zelfs het tuig gaat erg goed.

Hij luistert erg goed, is erg sociaal, gaat graag mee.

Het geleidewerk gaat verder zonder speciale aandachtspunten.

Wel wordt er extra getraind op lange open trappen met gladde tredes, Raska heeft namelijk door zijn lange poten daar moeite mee.

We kunnen dus met een dit goede nieuws het kerst weekend in!

Ten geleide valt in de bus en daar staat onze kanjer mooi op de achterkant te pronken bij “honden op school”  (de foto vinden wij persoonlijk minder mooi maar dat maakt ons niet minder trots!)

 

 

Raska op school in Ten geleide

Raska op school in Ten geleide

 

RASKA OP SCHOOL

 

Nadat wij Raska naar school hebben gebracht vonden wij het heel spannend.

Raska had een aantal aandachtspunten die echt verbeterd moesten worden wil hij doorgaan naar de opleiding.

Hij heeft zijn draai wel direct gevonden op school, heeft een leuk kennel maatje en kan het goed vinden met basis trainer Jaap.

Als ik na 1 week bel hoor ik de verhalen die ik al verwacht had.

– Raska wil het tuig niet om, het gaat echt om het omdoen. Als het eenmaal om is is het geen probleem meer

– Raska is erg onderdanig naar andere honden

– Raska bouwt erg veen spanning op in vreemde situaties maakt hij het zich hierdoor extra moeilijk.

Deze punten waren ook bij ons een aandachtspunt. Gelukkig is hij erg baasgericht,  wil graag werken, loopt hij netjes vooraan en is hij erg sociaal (altijd fijn om te horen)

Weer een week later zijn dezelfde aandachtspunten nog aanwezig, hij wordt nu vaak meegenomen in een groep zodat hij beter kan wennen aan andere honden om zich heen. Dit heeft resultaat.

Het blijft nog een week spannend, het kan alle kanten op.

Na 3 weken BAT training komt het verlossende telefoontje! Raska is door naar de opleiding, wel moet er nog verbetering komen in zijn aandachtspunten maar op dit moment is hij verder te goed om niet door te gaan!

Super goed nieuws dus.

Na 2 weken opleiding horen we dat er zichtbaar verbetering is opgetreden, dit doet erg goed om te horen.

Go Raska, je kan het……………………..

( Naam, (donker = Ole is lichter als Raska) LG = Soort voer,  mannetje,  200 = hoeveelheid brokken normaal is het 2x per dag maar Raska krijgt 3x normale brokken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *