.Udai

Januari 2013 komt Leonard samen met zijn vriendin Arina weer een dagje op bezoek. Als ik Udai op het station zie en van Leonard hoor dat ik hem aan mag halen gaan zijn remmen los, hij is helemaal enthousiast. De herkenning is er duidelijk nog steeds. Als we bij de auto komen en hij ziet Robert is hij net zo blij als daarvoor. Echt heerlijk. Thuis wacht de kleine Olke, zij vind het geweldig om zo’n grote vriend te hebben.

Udai is nog steeds net zo’n vrolijke knuffel kont als toen hij bij ons was. Hij luistert erg goed en in het bos ging  hij heerlijk op onderzoek uit. Voor Olke was hij erg lief, hij bood het trek touw aan aan Olke en hield duidelijk zijn krachten in toen ze samen er aan trokken. Hij volgde ons op de voet en als Leonard of Arina Olke wilde knuffelen ging hij zich snel even melden, want die aandacht wil hij echt wel delen. We hebben weer een heerlijke dag gehad.

Dank je wel Leonard, Arina en natuurlijk Udai

Udai op bezoek, 2 jan 2013
                                                                                                                                                                                Udai op bezoek, 2 jan 2013

 

——————————————————————————————————————————

Januari 2012 komen Leonard en Udai op bezoek, we vinden het best spannend. Voor Udai is het ook wel vreemd omdat wij in de tussentijd zijn verhuisd en er voor hem dus geen herkenning is met het huis of met de omgeving. Gelukkig is de herkenning met ons nog volop aanwezig. Hij is duidelijk blij om ons te zien. Wat is hij gegroeid zeg. Samen met Leonard gaat het heel goed, Udai loopt braaf zijn routes en gaat mee naar school, de kerk, het koor enz. We gaan een lekker stukje lopen in het bos, het is echt heel fijn om hem weer even bij ons te hebben.

————————————————————————————————————————–

 

Udai doet het heel goed op school en na verloop van tijd is er een geschikte cliënt voor hem gezocht, deze werd gevonden in Leonard.

Leonard is een jonge man die nog studeert, naast het studeren heeft hij nog tal van hobby’s en bezigheden, hij woont nog thuis bij zijn ouders. Zijn broer en zijn zus hebben ook een blindengeleidehond, zij zijn inmiddels getrouwd en wonen op zichzelf.
Na de kennismaking thuis bij Leonard, voelde het voor hem goed aan en heeft hij  “ja” gezegd.

In Februari beginnen ze met de instructie bij het KNGF in Amstelveen. Deze verloopt voorspoedig. Leonard houd een blog bij zodat we kunnen volgen hoe het met hun gaat. (terug te lezen via   http://lder.me/ )

We hebben vanaf het begin al leuk contact met Leonard en dat blijft zo, erg leuk om mee te leven hoe de kennismaking en het gewenningsproces verloopt. Op 18 februari 2011  gaan Udai en Leonard de instructie op het KNGF in Amstelveen verlaten en gaan ze naar huis, thuis zullen er nog wat thuisinstructies plaatsvinden om zo ook thuis de verschillende routes goed onder de knie te krijgen.

————————————————————————————————————————-

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *