Aimée (2006 – 2008)

Ophalen van onze 1e KNGF pup

15 december 2006 gaan wij naar Amstelveen om onze 1e KNGF pup op te halen.

Na een ontvangst met koffie en thee was iedereen gearriveerd en kregen we een duidelijke uitleg. Daarna kregen we een rondleiding door het gebouw en zagen we waar de cliënten verbleven als ze intern in training zijn met hun nieuwe hond. Na deze rondleiding kregen we een demonstratie buiten op het oefenterrein van een hond die enkele maanden in training is. Dit was erg interessant maar we waren natuurlijk erg benieuwd naar ons pupje.

We gingen naar de kennels waar het fokgast gezin ons al op stonden te wachten. Eerst werden alle materialen die wij mee naar huis kregen in de auto gezet (mand, etensbakken, speeltje, borstel, riem en een grote zak voer).

Daarna de overhandiging van de pups, wij kregen een schattig klein pupje met de naam Aimée. Een mooi teefje uit het eerste nest van mama Uma (gele labrador) en papa Dax (zwarte labrador). We gingen nog even op de foto met de hele groep en daarna kwam de lange reis naar huis.

Thuis voelde Aimée zich direct op haar gemak, ze ging meteen drinken en eten en zelfs haar behoefte deed ze meteen in de kamer!! Na 2 nachten in de slaapkamer geslapen te hebben gaat ze naar beneden in haar bench, dit onder even een klein protest maar nadat het vrouwtje 1 nachtje bij haar op de bank heeft geslapen ging het prima.

Vanaf dat moment heeft de ze bench ook gebruikt als haar “veilige” slaapplaats, een plek waar ze haar terug kan trekken.

 

Aan de riem lopen vind ze maar niets en we hebben haar lang gedragen naar de goot. Gelukkig had ze ook snel door dat “naar buiten” gaan ook leuk is en dus ging het lopen ook snel beter..

Als ze los is kan ze helemaal uit haar dak gaan, ze springt rond en gaat overal achter aan. ’s Avonds als wij rustig op de bank zitten heeft zij zin om te spelen, ze brengt steeds een ander speeltje en is onvermoeibaar. Ze is gek op de kinderen ze volgt ze op de voet en vind het ook niet leuk als ze buiten gaan spelen.  De trampoline is een feest om over heen te lopen.

Ook het konijn in de tuin is erg leuk, alleen jammer dat er een hek tussen zit, maar na even oefenen heeft ze ontdekt hoe ze het hek open moet doen en slipt ze naar binnen. De keutels vind ze heerlijk, het konijn vind haar iets te groot en vlucht het nachthok in waar Aimée er niet bij kan.

Kortom, ze is een lieve pup die heel aanhankelijk is, maar ook een pup die heel ondernemend is en de normale pupstreken heeft die niet altijd leuk gevonden worden (zoals scherpe tandjes in kinderbenen!!)

Ze weegt nu al 18 kilo en krijgt ongeveer 4 x 100 gram brokken per dag.

 

 

 

 

5.5 maand tot 10 maanden

Als ze bijna 5.5 maand oud is is ze 100% zindelijk.

Ze heeft inmiddels bijna al haar tanden gewisseld waardoor ook het bijten in vooral handen en benen een stuk minder is geworden. We hebben een aantal tanden terug gevonden (voordat ze ze zelf op at) we bewaren ze voor haar latere baas.

Ze gaat graag mee naar buiten en vind het een feest om lekker in het bos te wandelen. Winkelen doet ze ook graag maar na een aantal winkels bezocht te hebben gaat ze ook graag even liggen (midden in de winkel) alsof ze zeggen wil “is het nog niet genoeg voor vandaag?”.

Andere honden daar is ze gek op, als ze aangelijnd is kan ze ze toch al steeds beter negeren, knap hoor! In het bos komt ze direct als we op het fluitje blazen. Soms duurt het nog wat langer als ze aan het spelen is maar dat is nooit lang.

We zijn aan het oefenen met het dekje van het KNGF dat gaat heel erg goed, het voordeel hiervan is dat het vooral voor andere mensen duidelijk zichtbaar is dat het toch een andere hond is als andere. Het aaien wordt wel minder hierdoor hebben wij het idee. Door het dekje krijgen wij ook vragen van mensen wat het inhoud wat wij precies doen, deze reacties zijn niet altijd positief maar na een uitleg draaien veel mensen wel bij.

We oefenen veel en we merken dat ze weet wat er van haar “verwacht” wordt. Los lopen gaat perfect, ze houd goed contact en gaat nooit te ver weg.

Liften zijn soms wat eng maar als we ze dan nog een keer doen gaat het goed.

Haar behoefte doen in de goot is nog steeds niet haar hobby, het liefst wacht ze net zolang tot ze een keer los mag rennen. Ze houd het soms heel lang vol maar het baasje heeft de langste adem. We hebben wel gemerkt dat het niet haar sterkte kant zal zijn.

Ze is nu puppy af, natuurlijk nog niet in haar karakter en haar doen en laten maar haar uiterlijk is al vrij “volwassen”. Slapen doet ze nog steeds in de bench omdat ze graag overal haar tanden inzet. Vooral schoenen, slippers, speelgoed en papier is niet veilig voor Aimée. Ook haar eigen speelgoed bijt ze kapot dus leggen we het na het spelen maar weg.

Ze is mee geweest op vakantie naar Frankrijk, het was een lange reis maar ze deed het prima voorin in de auto. Op de camping heeft ze 1 dag vast gelegen, daarna wist ze dat ze moest blijven en dat deed ze echt prima. We hebben het heel fijn met haar gehad.

 

10 tot 15 maanden

Veel en vaak oefenen maar vooral ook veel plezier maken in huis met de kinderen en buiten met haar soort genootjes. Het is en blijft een vreselijk lieve dame, ze is flink gegroeid en weegt nu rond de 30 kilo, nu echt puppy af. Slapen in de bench is nu ook verleden tijd, de bench werd echt te klein en heeft plaats gemaakt voor een plekje in de gang. Wel moeten we zorgen dat alles opgeruimd is want ook dat is een zwak voor Aimée. Ze heeft tot 2x toe de deur naar kamer open gekregen waarna we naar de dierenarts moesten omdat ze oa flink schelpen gegeten had waar haar darmen niet tegen konden.

Op 2 sept wordt ze voor het eerst loops, we doen haar een broekje aan en dat vind ze prima, het is even wennen want nu is het 3 wkn aan de riem lopen. Na haar loopsheid zijn we lekker een dagje naar Zeeland geweest, ze vond het helemaal geweldig, waar ze eerder dit jaar nog terughoudend reageerde ging ze nu helemaal uit haar dak, ze dook samen met de kinderen de zee in en kon er geen genoeg van krijgen.

In overleg met het KNGF krijgt ze voor het doen van haar behoefte iets meer ruimte dit omdat het voor haar maar ook voor ons zo’n stress opleverde. Dit zorgt ervoor dat het uitlaten nu een stuk ontspannener verloopt.

Op 24 sept gaan we naar Utrecht, daar hebben we een ontmoeting met mensen van een Amerikaanse honden school, ze wilde graag wat teefjes uit het nest van Aimée zien. We hebben daar zus Afke gezien dat was erg gezellig. 4 okt met dierendag kregen we een leuk kadootje van het KNGF ze is helemaal in de watten gelegd.

16 okt het laatste huis bezoek van de consulente, een laatste beoordeling hoe ze is in de thuis situatie voordat ze naar school gaat. De consulente is erg tevreden ook het loslopen ging prima.

Stilaan zijn we ons al aan het voorbereiden op haar vertrek wat steeds dichterbij komt. We weten dat dit vertrek ons niet makkelijk zal vallen maar we weten ook waarvoor we het doen. De kinderen gaan ook hier tot nu toe heel goed mee om.

 

Eindloop en medische keuring

Spannend……… we hebben bericht gekregen dat Aimée haar eindloopje mag gaan doen. Op 14 nov in Utrecht op Hoog Catharijne. Helaas is ze flink ziek en heeft ze al 2 dagen niet gegeten en veel overgegeven en zware diaree. We besluiten in overleg toch naar Utrecht te gaan en dan maar zien hoe het gaat. Het blijkt dus echt niet te gaan en midden in het winkelcentrum houd ze het voor gezien, ze gaat plat op haar buik liggen en vind het verder allemaal wel prima. We krijgen wel te horen dat we haar mogen later sterilliseren. Dezelfde middag hebben we medische keuring in Utrecht, hier worden haar ogen, heupen, knieën, ellebogen en haar bloed onderzocht. Omdat ze nog steeds niet lekker is mag ze overal als eerste en kunnen we snel naar huis. Enkele weken later krijgen we de uitslag, alles is prima in orde!!!!!

 

Nestreunie en sterillisatie

Een week later op 21 nov 2007 is er een nest reünie van het A- en B nest, we worden uitgenodigd in Noordwijk. Het is een super leuke middag, veel honden, veel baasjes, veel gekletst en met alle honden een heel stuk gelopen op het strand. Daarna nog lekker gegeten en wederom bij gekletst.

 

12 december gaan naar Overasselt, daar wordt ze gesteriliseerd dmv een kijkoperatie. De operatie verloopt heel goed en na ongeveer 1 uur kan ze weer mee terug naar huis. Ze heeft 1 dag gepiept, wat een bijwerking bleek te zijn van de narcose maar verder heeft ze nergens last van gehad. De volgende dag speelde ze alsof er niets gebeurd was! Een week later de hechtingen laten verwijderen en haar jaarlijkse enting, nu hopen dat ze niet teveel last heeft van het vuurwerk!

 

15 maanden tot het afscheid

30 januari is het weer zover, haar herkansing voor de eindloop. Dit keer gewoon in Eindhoven wat bekend terrein is en dus al een ontspannen sfeer geeft. Ze doet het super, de bus de trein, zelfs de duiven laat ze links liggen, we zijn super trots op haar!!! Wel kan het 2 kanten op gaan, Aimée heeft een heel zacht karakter en het is de vraag hoe ze op school gaat reageren. We blijven positief.

10 maart is het zover, nog 6 wkn en dan zit het er echt op. Wat is dat snel gegaan, de dag dat ze hier als klein propje binnen kwam lijkt de dag van gisteren. We gaan deze 6 wkn op en top van haar genieten, gelukkig gaat dat genieten vanzelf het is een heerlijke hond in de omgang, ze is vreselijk lief, rent en speelt lekker maar weet ook wanneer het even niet kan en gaat dan lekker in haar mand liggen of naast de stoel van de baas.

Er komt telefoon van het KNGF, er is een plekje vrij bij een externe trainer. Hier zijn we erg blij mee, niet dat de kennel niet leuk is maar met het zachte karakter van Aimée is het fijn voor haar dat ze in een “thuis situatie” verder getraind kan worden.

14 maart is het zover, we brengen haar terug naar Amstelveen, daar waar we haar ruim 15 maanden geleden als klein pupje hebben opgehaald. De kinderen gaan niet mee en nemen thuis afscheid van haar. Eenmaal in Amstelveen wordt er eerst weer een foto gemaakt, daarna mocht ze lekker op het veld gaan spelen met een andere hond uit de kennel, zodat wij ongezien weg konden gaan. Dat ongezien ging niet helemaal op want Aimée heeft alles in de gate!! Wat was het stil onderweg naar huis, thuis komen in een leeg huis………….

Het was voor ons de 1e keer als puppypleeggezin en het is ons heel goed bevallen. Natuurlijk zijn we onzeker geweest of we het wel goed zouden doen maar door het goede contact met het KNGF en ook door mede pleegezinnen  kom je overal wel uit. We hebben dit met heel veel plezier gedaan en staan ook te popelen om weer een nieuwe pup te ontvangen. We hopen dat Aimée kan gaan doen waarvoor ze is geboren, een goede geleidehond worden!  En dat ze samen maar haar toekomstige baas veel veilige kilometers gaat maken. Eén ding weten wij heel zeker, wie haar ook in haar/zijn midden neemt  hij/zij gaat een kanjer van een maatje krijgen!!!!

Op het moment dat Aimée bij ons weggaat is ze bijna 17 maanden oud, weegt ze 31.5 kilo en krijg ze 2x 155 gram brokken per dag.

 

Lieve Aimée, we hebben een super fijne tijd met je gehad, we gaan je misen!

 

Knuffel  Robert, Sylvia, Lisa en Timo

 

 

2 gedachten over “Aimée (2006 – 2008)

  1. Mooi verhaal want wij gaan binnenkort onze eerste pup halen en hebben er zin in en willen het goed doen

    • Wat leuk zeg, heel veel plezier. Weet je al uit welk nest jullie een pupje krijgen? Wij hebben vandaag Tumble naar school gebracht en Aifa mee terug naar huis genomen.

Reacties zijn gesloten.