Olix (2015-2016)

Olix

 

Eindbezoek

9 mei, na de drukke logeerpartij worden wij om 10 uur verwacht bij het station in Eindhoven voor Olix zijn officiele eindloop.  Het is wat druk en onrustig in de stad omdat PSV de middag daarvoor zeer onverwacht toch nog landskampioen is geworden, deze maandag worden ze gehuldigd in de binnenstad.  Bernou neemt Olix op het station mee, daar merk ik al direct dat hij omkijkt en zoekt. Dit blijkt hij achteraf steeds gedaan te hebben, hij was op zoek naar mij. Toch kon hij zich goed concentreren en ging het prima.  Verschillende treinen, bussen, winkels, lift, andere hondjes enz het ging prima! Olix is geslaagd en mag naar school. Na wat overleg wordt de datum doorgebeld, het gaat 11 juli worden. Wat zijn we weer trots, onze 8e pup en weer zijn we zover gekomen dat hij aan zijn opleiding mag beginnen. Super!!

Nu genieten en doorgaan met de puntjes op de I te zetten

Olix geslaagd

Olix geslaagd

 

April/mei 2016

We gaan veel wandelen met vriendjes/vriendinnetjes. Het loslopen gaat dan ook echt veel beter. We zijn er erg blij om.  Onze bezoekjes aan het station verlopen elke keer weer beter. Het is zo fijn om te zien dat alle energie die je erin stopt er op deze positieve manier weer uitkomt.

In huis is Olix de grootste kroelkont ever, hij zoekt je op en wil graag op z’n tijd een aai over zijn bol. Het apporteren van zijn speelgoed is een feestje.

12 april is het weer tijd voor een “eindbezoek”,  de vorige keer hebben we de afspraak gemaakt dat we zouden kijken hoever Olix is en dan beslissen wat we gaan doen.  Bernou besluit Olix mee te nemen voor een generale repetitie.  Ik heb er alle vertrouwen in.

Als ik later op de afgesproken plaats ze weer terug zie, krijg ik een luid maar warm onthaal van Olix, wat was hij blij om mij weer te zien! Bernou was ontzettend tevreden over hem, wat maakt hij sprongen vooruit zeg!  Het vooraan lopen was nog even een twijfel puntje af en toe maar verder ging het prima.  We spreken af dat we in mei nog een “eindbezoek” doen omdat het toch nog een hele tijd duurt voordat er plaats is op school.

Tevreden keren we weer huiswaarts!

Eind april is het feest! Broer Oakley komt 2.5 week logeren, we hebben er zin in.

 

Wat een plaatje, deze mooie broers

Wat een plaatje, deze mooie broers

 

In het bos

De dagelijkse wandeling in het bos levert elke keer weer mooie plaatjes op!

Samen met Lisa op de trampoline

Samen met Lisa op de trampoline

Per ongeluk samen in de bench, het was maar voor even maar wel vast kunnen leggen

Per ongeluk samen in de bench, het was maar voor even maar wel vast kunnen leggen

Vanaf de 1e dag dat Oakley er is is het feest, wat zijn ze leuk met z’n tweeën. Lekker ravotten in de tuin en binnen heerlijk rustig.  ‘s Nachts doen we Olix in de bench en Oakley in de mand, dat gaat perfect en we horen ze alle twee niet. Samen naar het bos gaat prima, Oakley blijft liever bij mij en Olix  zoekt wat vriendjes wat, als Olix wat te ver is gaat Oakley hem halen, zo leuk om te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan een middagje naar de keukenhof met KNGF collega’s en hun honden. Wat was dat gezellig is. Ontzettend veel bekijks natuurlijk en veel mensen die foto’s namen van onze kanjers. Het heeft veel mooie plaatjes opgeleverd. We hebben een ontzettend leuke middag gehad! Bedankt dames voor alle gezelligheid.  Olix en Oakley zijn uitgeput van dit middagje en vallen als een blok in slaap.

Vanya, Usha, Oukje, Olix en Oakley

Vanya, Usha, Oukje, Olix en Oakley

De 3 O’tjes Oukje, Oakley en Olix

Even uitrusten

Oakley vind het geweldig om overal op of in te gaan liggen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oakley is niet zo van de ren en speel spelletjes die Olix wel leuk vind, we merken aan Olix dat hij dat wel mist, wat is het dan leuk om met Evy af te spreken, Olix vind Evy geweldig en rent als een dolle achter haar aan. Oakley vind het prima dan kan hij ondertussen zijn eigen gang gaan.  De vakantie vliegt voorbij, wat hebben we het leuk gehad met hem

20160501_170741 (Medium)

Na een boswandeling thuis verder ravotten met Evy

 

 

Maart 2016

Nestreünie  23 maart 2016

Op 23 maart nestreünie in Amstelveen.  Wat was het leuk om alle broertjes en zusjes (en natuurlijk mama) terug te zien! Helaas was Ocean afwezig maar die hadden we gelukkig al even weer gezien eerder bij de medische keuring.

Ons groepje mocht als eerste naar het losloopveld, wat een feestje zeg. We merkte wel dat Olix 1 van de actiefste was, de andere wilde het graag wat rustiger aan doen en lekker wat snuffelen.

Na de nodige groepsfoto’s gingen we naar de kennel, Olix kreeg een lekker bot terwijl wij naar het verhaal van Nelis mochten luisteren samen met zijn PTSS hond (die op dat moment pas 2 mnd bij hem was) we waren ontroerd om zijn verhaal te horen en om te zien wat de hond voor hem betekend.  Olix vond het prima in de kennel, zolang wij maar in de buurt bleven.

als laatste mochten wij een kijkje nemen bij “de beleving”  er speciaal om te ervaren en om te zien!

Als afsluiting kregen we nog een heerlijke maaltijd en een afsluitend praatje. De honden deden het geweldig. Wat is het een geweldig nest!

KNGF geleidehonden dank jullie wel voor deze geweldige middag!

het O-nest van Mama Lenka 2015, 1 jaar later. VLNR Ouba, Oukje, Lenka, Osja, Oxy, Odessa, Oakleu, Olix en Olya

het O-nest van Mama Lenka 2015, 1 jaar later. VLNR Ouba, Oukje, Lenka, Osja, Oxy, Odessa, Oakleu, Olix en Olya

 

 

 

Olix en Winnie

Olix en Winnie

20160224_143151

Wat een mooie hond ben je toch! Olix bij 't Meeuwven, febr 2016

Wat een mooie hond ben je toch! Olix bij ‘t Meeuwven, febr 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De “ijsvrij”   periode heeft Olix goed gedaan. Niets geforceerd, alleen maar leuke dingen gedaan.  Veel naar het bos, lekker rennen, veel terrastrainingen.

De bach druppels (die we op advies van KNGF gebruiken) gebruiken we ook nog steeds.

Ook krijgt Olix een heerlijke verwen beurt bij de trimsalon, alle overbodige onderharen worden verwijderd. Lekker gewassen enz enz.  Wat is hij weer mooi als hij terug komt.

Wandelen met broer Oakley is een feestje, Olix doet het prima, heerlijk spelen met andere honden en braaf met ons mee.

Lisa valt van de trap, ze houdt hieraan gescheurde enkelbanden en een gebroken kuitbeen aan over, dit betekend dat ze op krukken moet lopen. Dit vind Olix maar niets, hij zorgt dan ook dat hij ver bij de krukken vandaan blijft. Na een week is hij er al behoorlijk aan gewend en gaat het alweer een stuk beter.

5e stadsbezoek 2 maart 2016!

Officieel zou dit een eindbezoek zijn maar dit is voor Olix nog te vroeg. Daarom vandaag een “normaal” stadsbezoek.  Vorige week zijn we weer even op het station geweest, dit keer samen met Evy.We wilde kijken hoe Olix daar op reageerde.  Dit pakte erg goed uit. Na enige twijfel ging hij heel makkelijk de trein in.

Bij het stadsbezoek was het natuurlijk even afwachten maar ook daar ging het al een heel stuk beter. Bernou was zichtbaar verrast! Olix heeft een enorme sprong vooruit gemaakt! We zijn reuze trots.

oefening baart kunst! Maart 2016

oefening baart kunst! Maart 2016

 

 

 

 

 

 

 

Evy, Olix en Badu maart 2016

Evy, Olix en Badu maart 2016

 

 

 

Olix en broer Oakley in de Drunense Duinen febr 2016

Olix en broer Oakley in de Drunense Duinen febr 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari/februari 2016

Het wandelen met de flexlijn gaat goed, heel af en toe mag hij lekker los rennen en we hebben het idee dat het steeds beter gaat.

De jaarwisseling verloopt prima, Olix reageert in het begin af en toe op een knal maar om middernacht gaat het goed. Lekker in zijn mand genieten van een bot.

De griep heeft flink toegeslagen hier in huis maar gelukkig past Olix zich prima aan, wat een lieverd is het toch.

We gaan regelmatig wandelen met Jolanda en Badu (Badu is helaas tijdens de opleiding afgekeurd maar het geluk is dat hij weer terug  naar zijn ex-pleeggezin is om daar te genieten als huishond. Olix en Badu hebben een prima klik met elkaar en daarom kan Olix tijdens deze wandelingen los lopen. Wat een feest.

Olix 1 jaar 31-1-2016

Olix 1 jaar 31-1-2016

 

Het 4e stadsbezoek

Op 20 januari hebben we het 4e stadsbezoek alweer, wat gaat het toch snel.  Het openbaar vervoer blijft lastig voor Olix, hij maakt het zichzelf zo moeilijk. Motorisch is er niets aan de hand want hij  heeft laten zien dat hij het heel goed kan.  Helaas gaat het ook deze keer niet goed. We krijgen het advies om 6 wkn (tot het volgende stadsbezoek) alleen maar oefeningen te doen die hij goed beheerst, we geven hem even Rust!

 

Medische keuring 

3 februari, medische keuring in Utrecht. Al blaffend loopt Olix naar binnen als hij daar alle andere honden ziet. Gelukkig is dit zo over en is het volgens ons de braafste hond ooit tijdens de keuring. Hij ondergaat alles heel rustig, de ogentest is goed. Het 1e onderzoek van de orthopeed is ook goed. Bloed afnemen ging prima  op die uitslagen en de uitslagen van de foto’s moeten we helaas nog even wachten.  Samen met broertjes en zusjes en is erg gezellig

 

Olix, Ouba en Odessa in Utrecht

Olix, Ouba en Odessa in Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November/december 2015

Olix groeit erg goed, het is een hele lieve, betrouwbare, rustige hond in huis. Hij vind het erg leuk om speeltjes te brengen en deze weer op te halen. Hij legt ze dan ook netjes op je schoot en wacht totdat je het weggooit.  De katten heeft hij geaccepteerd, spelen zoals onze andere pups met ze doen doet Olix niet. Van Jip is het wat bang, ondanks dat Jip hem wel af en toe wat uitdaagt.  Het bos is nog steeds veruit van favoriet van hem, heerlijk rennen en spelen.

Aangelijnd lopen doet hij keurig, hij loopt rustig vooraan. Poepen en plassen gaat keurig in de goot. Net als de andere pups heeft ook Olix wel eens geen zin om te plassen in de goot en dan kan hij het erg lang volhouden.

Hij ligt nog erg graag in de bench, maar ook zijn mand is een rustige plek voor hem. Als hij in de gate krijgt dat wij bijna gaan eten gaat hij uit zich zelf in de bench liggen en wacht braaf op “vrij” zodat hij er eruit mag komen.

Evy komt een weekendje logeren, wat een heerlijk pupje is dat zeg. Wat een lol hebben ze met elkaar.  Nadat Evy weg is is het tijd voor de castratie van Olix (9 nov). Wat is hij zielig als ik hem weg breng. Toch doet hij het keurig. Zodra ik hem op kom halen is hij reuze blij, hij heeft de neiging om aan de wond te gaan likken en dus halen we voor de zekerheid een romper bij de dierenarts voor de nacht. Deze romper accepteert hij volledig, het lijkt er wel op alsof hij het juist fijn vind.  De genezing gaat prima.

In overleg met PPZ besluiten we om Olix niet meer los te laten lopen in het bos (de reden hiervan is te ingewikkeld om hier te beschrijven) hij mag aan de lange lijn (flexlijn) als we in het bos zijn. Dit is voor zowel Olix als voor ons even erg wennen.  Omdat spelen toch echt noodzakelijk is  gaan we af en naar het losloop gebied (omheind) in Eindhoven, zodat hij toch af en toe lekker kan spelen.

We oefenen veel in de stad, de bussen, treinen, trappen enz.  de winkels en de drukte gaan prima.  In de lift vind hij het bewegen nog steeds vreemd maar ondanks dat stapt hij elke keer weer vrolijk in.

Olix

Olix

2015-12-15 11.30.16

Olix bij het ven in Valkenswaard 15-12-2015

 

 

 

 

 

Olix

Olix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 oktober 2015

Mee naar het voetballen is zo moeilijk voor Olix, hij doet het allemaal prima maar zodra hij Timo en Robert bij hun team zit klopt het niet meer in het koppie van Olix, zijn roedel is niet compleet. Hij is en blijft hele lange tijd onrustig tot aan blaffen toe. Afleiden heeft geen effect. Een lekkere kluif is lekker voor 2 min. daarna is zijn aandacht weer terug op het veld.

Olix bij het voetballen van Timo

Olix bij het voetballen van Timo

22 oktober

2e stadsbezoek van Olix, omdat ik aangegeven heb dat Olix de trein niet zo fijn vind doen we het rustig aan. Het is erg druk op het station ivm de DDw (Dutch Design Week) en de herfstvakantie. Hierdoor is hij flink uit zijn doen. Als we na de trap op het perron komen trekt hij ook stevig van de trein af.  We laten hem rustig kalmeren en brengen een 15 tal minuten door op het perron en wachten op de volgende trein. Dit gaat goed. Op het moment dat de consulente met hem in wil stappen besluiten 2 mensen direct voor de ingang hun vouwfietsen uit te klappen, hierdoor was hij weer even helemaal afgeleid. Na enige aarzeling besloot hij toch in te stappen. Helaas moesten floot de conducteur waardoor wij snel uit moesten stappen. Dit uitstappen deed hij alsof hij dit dagelijks deed. Heel relaxed en op zijn gemak. We hebben het hierbij gelaten en afgesproken dat we dit rustig op gaan bouwen.

De bussen ging prima, dit geeft hem natuurlijk weer veel vertrouwen.  Terug door de stationshal zag we dat deze spanning hem erg veel energie gekost had, Olix was echt heel moe. We besloten dan ook dat dit voldoende was voor dit bezoek en zijn we lekker naar de thee gegaan en hebben we daar wat zaken doorgesproken.

24 september

We krijgen een extra thuis bezoek. Na een rondje buiten lopen zodat ze het probleem kan observeren hebben we veel tips gehad waar we mee aan de slag kunnen. Waarschijnlijk heeft Olix zijn leeftijd ook te maken met dit probleem. De pubertijd valt ook voor een stoere reu nog niet mee.

Castreren proberen we zo lang mogelijk uit te stellen zodat hij nog iets stoerder kan worden in zijn gedrag.

We hebben enkele keren geoefend bij station Eindhoven. De trein vind hij niet zo leuk maar als hij ziet dat wij instappen doet hij het ook maar. De bus gaat prima. Ook het trappen lopen gaat prima. Liften vind hij niet erg maar zodra ze in beweging komen vind hij het toch wel erg vreemd. Lekker winkelen vind hij ook niet erg hij vind het allemaal prima, de AH of shoppen in de Outlet in Roermond het doet hem niets. Als we uit eten gaan gaat hij heerlijk bij de tafel liggen.

Olix en Olke september 2015

Olix en Olke september 2015

Olix

Olix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 september Texel

We gaan een paar dagen naar Texel, heerlijk in een hotel een paar dagen genieten. Dat genieten hebben we gedaan. Heerlijk door de duinen gewandeld, lekker aan het strand geweest. Gewinkeld en volop aan terrastraining gedaan! Op en top bevallen. Op de terugweg hebben we Olke (pup nr 6)  opgehaald. Olke komt een week lekker logeren omdat haar baasje op vakantie gaat waar begeleiding aanwezig is.

Na een paar dagen Texel en een leuke logeerpartij is het weer even rustig in huize Meijer lekker bij komen van alle drukte en beseffen hoe fijn het is om Olix in huis te hebben. Ook samen met Olke ging het prima, Olix was we een beetje jaloers maar het ging super goed.

We hebben een extra thuisbezoek aangevraagd, dit omdat Olix als hij los loopt zijn focus op ver weg heeft staan. Alles wat hij in de verte ziet of hoort moet hij even gaan bekijken. In zijn weg daar naar toe reageert hij nergens op. Ook zijn goede geheugen komt dan om de hoek kijken, hij onthoud prima waar hij iemand heeft zien lopen en gaat daar ook na een goede afleiding nog naar toe. Als Olix zijn doel bereikt heeft komt hij gelukkig wel goed terug. We zijn benieuwd naar de tips van PPZ

Vuurtoren van Texel

Vuurtoren van Texel

Op het strand

Op het strand

Bij ecomare

Bij ecomare

Het aquarium was maar eng dus vanachter baasjes rug maar toekijken.

Het aquarium was maar eng dus vanachter baasjes rug maar toekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 september

Op 1 september is het alweer tijd voor het 1e stadsbezoek. Vandaag komt Renske in Eindhoven kijken hoe het gaat.  Allereerst lopen we naar de bussen, de instap van de bus gaat prima, ook in de drukke stationshal gaat het goed. We merken wel dat hij een beetje gespannen is maar hij loopt prima. Ondanks dat Olix inmiddals al 28 kg weegt tilt Renske hem toch de trap op naar de trein. Renske probeert de instap voor het eerst en dit vind Olix maar niets. Hij blijft twijfelt staan, als Renske halverwege de trap gaat staan komt hij langzaam dichterbij. Ik besluit de trein in te stappen in de hoop dat hij volgt. Helaas heeft hij daar geen zin. Ik verstop me om de hoek en dat is het moment dat hij denkt ” he, waar is het vrouwtje”? , hierop springt hij met lichte twijfel de trein in en uit. Dit herhalen we nog een keer en nu gaat het met minder twijfel. We laten het hierbij!  Knap hoor!

Bij de koffie bespreken we hoe het gaat. Lopen gaat goed, hij mag nog meer vooraan lopen maar dat komt wel. Hij negeert andere honden goed, kijken doet hij wel maar hij is goed af te leiden. Olix is een slimme hond die heel ver vooruit kijkt en een heel goed geheugen heeft.  Basiscommando’s gaan prima, ook het goten gaat goed. Olix kan goed alleen blijven en is in huis een hele rustige hond.

Olix gaat graag tegen je aan zitten zodat je hem goed kan kroelen, hij legt dan zijn kop op je been en geniet in volle teugen.

Wat hebben we het weer getroffen met deze pup!

16 augustus

Vandaag komt Clyde voor de laatste keer bij ons, hij is klaar om naar school te gaan. We gaan nog even lekker naar het park en natuurlijk nog even de laatste foto’s samen maken. Doe je best op school Clyde, we weten dat je het kan!

Olix en Clyde, voor de laatste keer lekker samen spelen.

Olix en Clyde, voor de laatste keer lekker samen spelen.

 

 

 

 

Clyde en Olix

Clyde en Olix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logeren

Echt op vakantie gaan we dit jaar niet, wel mag Olix een weekje lekker gaan logeren bij Harriet en Hans in Vlierden. Wat een verwennerij is dat, elke ochtend een flinke wandeling in het bos met Harriet en spelen met Iris die ook bij Harriet logeert. Wederom voor Olix een super vakantie!

Als we Olix weer ophalen bij Harriet gaan we de dag erna naar Breskens, we hebben daar afgesproken met Steef en Mariette (van vriendje Clyde). Ook zijn Aike en pupje Tintin van de partij. Dit is echt een feestje. Heerlijk naar het strand. In het water durft Olix niet, hij blijft braaf aan de waterkant kijken. Ook thuis gaat het prima met 4 honden. Savonds gaan Tintin en Aike weer naar huis.  Winkelen in Sluis en ook een middagje aan het strand gaan prima. Olix blijft prima bij ons in de schaduw.

 Aike, Tintin, Clyde en Olix 5 KNGF'ers bij elkaar.

Aike, Tintin, Clyde en Olix
5 KNGF’ers bij elkaar.

IMG_2679kopie

Olix en Clyde in de tuin in Breskens (augustus 2015)

IMG_2716kopie

Olix op het strand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zomer 2015

Op 12 juli (5.5 mnd) weegt Olix al 22.8 kg, je krijgt nu 3 x 135 gr brokjes per dag. Op de warme dagen houden we echt ons gemakje. Olix kan niet goed tegen de warmte.  op 14 juli gaan we naar Udai, Udai was onze 3e pup. Zijn baasjes gaan vandaag trouwen, Udai halen we op en mag een paar dagen bij ons komen logeren. Broer Oakley woont in dezelfde plaats, we combineren dat met een bezoekje. Wat een leuk gezicht om de 2 broers bij elkaar te zien. Samen met Oakley gaan we bij de paarden kijken, Olix vind het wat spannend maar loopt stoer met Oakley en Udai mee. Knap hoor. Als we terug naar het huis lopen spelen Oakley en Olix in het hoge gras en zien ze een sloot over het hoofd. Dat was Olix zijn 1e natte pak………………. moe maar voldaan gaan we na de lunch richting huis. Thuis is het dolle pret met Udai, het gaat erg goed.

 

8 juli 2015

Olix 5 maanden

Olix 5 maanden

 

Inmiddels is Olix alweer 5 maanden oud. op 7 juli  alweer het voorlopige laatste thuisbezoek gehad. Het eerste wat Fransisca zei was “oooo wat is hij groot!!”  Dat vinden wij ook, Olix is op het oog al een volwassen hond, maar gelukkig in zijn gedrag nog vaak een pup!

Eind juni begin juli is het erg warm. Olix (en wij zelf ook!) zetten alles op een laag pitje. Smorgens en savonds even lekker wandelen en verder rustig aan.

Olix doet het prima, hij is in huis een hele rustige pup, hij is ontzettend leergierig en sociaal. De basiscommando’s gaan erg goed. Het “vooraan” lopen gaat ook een stuk beter. Slapen gaat prima en ook het alleen thuis blijven is geen probleem.

Olix 5 maanden

Olix 5 maanden

In het park of bos lekker spelen met andere vind hij geweldig, ook het meegaan naar de winkel of in de auto vind hij erg fijn. Vaak zit hij in de achterbak van de auto en dat vind hij prima.

19 mei tijd voor het 2e thuisbezoek met Bernou, ze was erg tevreden. Het experiment met de “klikker/stem methode”  gaat heel goed, Olix vind het super leuk om te doen en begrijpt het ook erg goed. De oefening met de hand en Yes heeft hij erg goed door.  Ook de oefening met “mand”  gaat prima, hij is hier al verder mee als dat Bernou dacht. We krijgen weer leuke nieuwe tips.  Omdat hij lopen goed gaat besluiten we naar de winkel te gaan.  Olix heeft nog maar 1x “los”  gelopen in een winkel dus dat was erg nieuw, hij keek dan ook veel om zich heen maar deed het verder prima. We krijgen zijn “dekje” en mogen hiermee tijdens het eten gaan oefenen als hij 4 maanden is.

Het dekje vind hij de 1e keer erg vreemd, na de 3e x maakt het hem al niet meer uit. Ook het omdoen vind hij niet erg.

We gaan kennismaken bij Harriet, we hebben geen woord teveel gezegd, ze is direct helemaal weg van hem. Wat een heerlijke knuffelkont is het toch.

Na Lisa’s laatste examen gaan we lekker uit eten en nemen we Olix mee. De verschillende terras trainingen gingen erg goed dus dit durfde we wel aan. Olix had een beetje moeite om een plekje te vinden om te gaan liggen maar toen er een geschikt plekje gevonden was was het prima. Wat een kanjer zeg!

DJ komt een weekje logeren als Suzanne naar het ziekenhuis moet, dit ging erg goed. Alle twee pakte ze op tijd hun rust.

Op bezoek bij Clyde en daarna bij Saar is een feestje.  Met Clyde hebben we heerlijk een stuk gelopen en wat gedronken op een terras. Het was eigenlijk wat te veel en wat te warm voor Olix maar hij deed het prima. Wat kan hij lekker spelen zeg.  Olix is flink aan het wisselen dit gaat gepaard met een bek vol losse tanden en veel bloed. We hebben tot nu toe 2 kiesjes gevonden tot nu toe.

Met Clyde op 16 mei

Met Clyde op 16 mei

 

Samen met Clyde 28 juni 2015

Samen met Clyde 28 juni 2015

 

 

 

Zoals ik dit stukje begonnen was het op 7 juli tijd voor het 3e en voorlopig laatste huisbezoek. Met Fransisca alles doorgelopen, commando’s laten zien en uitgebreid.  Ondanks dat het best nog warm was zijn we toch even naar het bos gegaan, hier verschillende tips gekregen mbt het terugroepen van Olix. Wat is het toch nog steeds fijn dat we zelfs nu bij een 8e hond nog steeds bijleren.

Olix 2 juni 2015

Olix 2 juni 2015

8 mei 2015

Ruim 3 maanden is Olix nu alweer. Groeien doet hij echt als kool (zie groeischema).  Wat is het toch een leuk pupje.  Zindelijk worden ging erg goed. Elke keer buiten in de goot doet hij braaf een plas. Lopen wil hij vanaf begin mei wel. Daarvoor ging dit erg moeizaam en wilde hij al niet eens mee als het vrouwtje niet meeging. Gelukkig gaat ook dat nu veel beter. Hij krijgt er echt plezier in. Even lekker los in het park en alle nieuwe luchtjes opsnuiven vind hij heerlijk. Andere honden benaderd hij heel terughoudend, als hij honden tegenkomt die hij kent is hij reuze enthousiast en speelt hij heerlijk met ze.

Slapen gaat al vanaf het beging wat moeilijker, na de 1e 3 nachten beneden gelegen te hebben, hebben we hem in de bench op de slaapkamer gezet. Dit ging prima, vanaf de slaapkamer geleidelijk naar beneden. Op zich ging dit prima maar hij werd nog steeds 1 a 2 x per nacht wakker. Eind april hebben we een babyfoon geleend, als Olix snachts blafte praatte ik even tegen hem en ging hij weer slapen! Wat een oplossing zeg. Vanaf 2 mei is hij stil en slaapt hij als een roosje.

Wat er precies met hem is weten we niet maar Olix is nu al verschillende keren ziek geweest, hevige diarree en overmatig veel braken, ook een flinke neusverkoudheid bleef hem niet gespaard. We hebben hierdoor al verschillende keren de dierenarts moeten bezoeken. Wat deed hij dit goed zeg, zelfs toen ze 4 grote spuiten met infuusvloeistof onder zijn huid spoten liet hij dit braaf toe. Nadat hij hiervan opgeknapt was is het even goed gegaan, helaas moesten we 5 dagen weer terug omdat hij weer ziek was. We gebruiken nu wat langer een speciaal voer wat licht verteerbaar is en hopen dat het nu wat beter gaat. Ondanks dat blijft hij vrolijk.

DJ (hulphond van Suzanne) komt logeren, dat is een feestje. Olix en wij vinden het erg gezellig. We gaan even naar de Drunense Duinen en ondanks dat we met Olix niet verder als de 1e berg komen geniet hij er ontzettend van. Wat een pret.

Ook gaan we op bezoek bij zusje Odessa, wat is ze leuk………….een heerlijk zwart pluizebolletje is ze, ze is flink feller als Olix maar ze kunnen heerlijk spelen samen. Dat gaan we vaker doen.

Op socialisatie gebied gaat het prima, Olix gaat overal mee naar toe, naar de supermarkt, naar de winkels, naar het restaurant, naar het voetbalveld, naar een verjaardag, hij doet het echt erg goed. Commando’s gaan spelenderwijs ook prima.  We merkte dat hij nog niet zo bekend was met het fluitje maar na enige oefening zit dat er ook weer prima in.

Eten gaat nu beter, hij staat al klaar om zijn bak leeg te eten en eet nu  4 x 85 gram (nu speciaal voer )

Olix en zusje Odessa

Olix en zusje Odessa

IMG_1953kopie (Small)

Olix en zusje Odessa 3 maanden oud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olix 3 maanden oud 1 mei 2015

Olix 3 maanden oud 1 mei 2015

 

 

 

 

 

15 april 2015

Olix is inmiddels alweer ruim 3 weken bij ons. Het is een heerlijke pup.

De 1e dagen keek hij de kat bijna letterlijk uit de boom, hij wilde graag zo dicht mogelijk bij je in de buurt zijn. We hebben 3 nachten beneden geslapen en daarna hebben we hem mee naar boven genomen en daar in de bench gedaan. Dit ging prima, na een plasje buiten in de goot ging hij keurig netjes zonder piepen terug in de bench. Na 3 nachten is hij weer beneden gaan slapen.  Ook overdag gaat hij prima in de bench, zelfs als wij zelf eten moppert hij niet.

Eten is niet zijn hobby, hij mag 4 x 50 gr brokjes hebben maar hij heeft geen zin in eten. Als we zijn bak neer zetten kijkt hij niet eens. We doen dan regelmatig zijn brokjes in de ufo, wat hij erg leuk vind en daardoor toch wat brokken binnen krijgt.

Voorzichtig maken we contact met andere honden buiten, Olix vind dit nogal spannend maar als hij merkt dat de hond rustig is vind hij het prima. Lopen aan de riem is niet iets wat hij graag doet. Hij vind de goot ver genoeg.

Kelly komt gezellig kennismaken, dit vind Olix erg spannend maar stiekem vind hij het ook erg leuk.

Elke keer als we naar buiten gaan plast en poept hij keurig in de goot. Het aantal plasjes wat hij dan binnen doet is dan ook echt minimaal.

In de 2e week is hij flink aan de diarree, waterdun, ik slaap weer een nacht beneden en dat is maar goed ook. Na 1 dag kip met rijst lijkt het weer goed te gaan.

Clyde komt ook weer gezellig bij ons tijdens de wedstrijd van PSV. Wat een lol samen. De dag erna komt Clyde weer en gaan we met z’n allen naar de voetbalwedstrijd van Timo kijken.

Boodschappen doen vind Olix ook prima, hij past nog precies in de boodschappen krat. De meeste mensen in de winkel hebben niet eens in de gaten dat hij erbij is, zo heerlijk rustig is hij.

Het 1e bezoek met Bernou is zoals verwacht erg positief, het is een leuk, gezellig, mooi, sociaal, pienter hondje. We mogen starten met een soort ” clicker” methode, Bernou legt het uit en merkt dat Olix het al snel door heeft. Wat is dat leuk zeg. Weer een nieuwe uitdaging.

Na het weekend mag je op maandag mee naar het werk, het gaat prima, DJ vind Olix ook leuk, het is geen drukte. smiddags thuis heerlijk bijslapen van alle drukte. Savonds mee naar de verjaardag van Martin.  Winnie en Edmee (dearhunds) vind je de 1e keer wel wat eng en je kruipt een beetje weg. Als snel legt Olix zijn focus op de mensen en gaat heerlijk bij iedereen even tussen de voeten staan. sNachts moeten we er uit en de volgende dag is Olix erg sloom, in de middag bel ik PPZ want er komt ook vreemde groene afscheiding uit zijn neusje, we moeten even naar de dierenarts. Daar blijkt hij last te hebben van een flinke honden verkoudheid in combinatie met een maag/darm virus. Super zielig. Hij krijgt 2 injecties (het herder orkest gratis bij geleverd) en medicijnen. Hopelijk knapt hij snel op.

Olix 9 weken

Olix 9 weken

 

 

 

 

Olix 9 weken

Olix 9 weken

 

 

Op 23 maart 2015 is het zover, na 5 weken stilte in huis mogen wij weer naar Amstelveen om een pupje op te halen.

Het wordt een pupje van mama Lenka en papa Lee (papa Lee is hierna gecastreerd en dit zijn dus zijn laatste nakomelingen!)  kruising herder x golden retriever.

Ze zijn geboren op 31 januari, in totaal 9 pups

Ocean – Oukje – Odessa – Olya – Oxy – Oakley –  Osja – Olix en Ouba   3 reutjes en 6 teefjes

2015-03-14 14.04.10

 

Voor ons is Olix uitgekozen, een prachtig reutje met blonde wenkbrauwen, blonde pootjes en een mooie blonde vlek op zijn borst.

Olix (rechts)

Olix (rechts)

IMG_1668kopie

Olix, 24 maart