Noppes (2013 – 2015)

(vervolg over Noppes (op school en daarna)  lees bij  “hoe gaat het met ………….Noppes.

januari 2015

De feestdagen zijn weer achter de rug, het aftellen is nu begonnen voor Noppes. We weten nog geen exacte datum maar dat zal niet lang meer duren. De uitslagen van de foto’s zijn prima en we gaan beginnen met het fietsschema. Dit vind Noppes echt geweldig wat een feest zeg. Als hij terug komt heeft hij nog steeds energie voor 10.

De jaarwisseling is prima verlopen het was erg rustig met knallen hier in de wijk en zelfs savonds na 18 uur viel het mee. Noppes trok zich er weinig van aan. De katten vonden het minder maar dat was alleen even rond 12 uur.

We gaan na de winterstop weer beginnen bij de hondenclub. Het is zo fijn om te merken dat hij zo veel groei heeft laten zien. Konden we de 1e keer bijna niet naar het oefenveld lopen vanaf de auto kunnen we dat nu al bijna zonder spanning op de lijn. In de les ging het altijd al perfect, aandacht voor zijn groepsgenoten heeft hij nooit echt gehad. De oefeningen zijn voor hem gesneden koek maar toch is het af en toe lastig als er andere bij staan. We zijn erg blij dat we met Noppes hiermee begonnen zijn.

op 14 jan horen we dat Noppes op 16 februari op school verwacht wordt! Oeps, het is echt………….hij moet terug naar Amstelveen en wel op mijn verjaardag ;-( . We gaan nu nog volop van hem genieten. We krijgen 13 febr een logee voor 1 week dus we hebben een knuffelslachtoffer maar het zal niet mee vallen………………………

Noppes januari 2015

Noppes januari 2015

 

 

7 december wandelen met broer Nike

We hebben afgesproken met de baasjes van broer Nike om te wandelen in de Drunense Duinen. Wat een feest om ze samen te zien. Rennen, stoeien en nog eens rennen en stoeien. De vele andere honden die er waren zagen ze niet. Ze hebben alleen oog voor elkaar.  Dat ze broers zijn is goed te zien. De complete bouw is hetzelfde, verschil is dat de oren van Nike iets meer naar buiten staan. We hebben een leuke dag gehad en Noppes was compleet uitgeteld toen we thuis kwamen.

Nike en Noppes, 13 maanden oud

Nike en Noppes, 13 maanden oud

2 december 2014

Yes!!! Noppes is geslaagd! Nr 7 op rij die wij al zover klaar hebben kunnen en mogen stomen! Oorspronkelijk stond er vandaag een “semi “eindbezoek gepland maar Noppes is de afgelopen tijd zo gegroeid dat we vonden dat hij er klaar voor was. Dat is gebleken, Bernou heeft hem meegenomen en hij deed het geweldig! Wat zijn we trots op onze “kleuter” in een groot jasje. We mogen gelukkig nog een tijdje genieten van hem want het is erg druk op school. Maar een klein feestje gaan we zeker bouwen vandaag…………………….. Toppie van onze “Noppie” (poseren voor de foto wilde hij niet echt dus ze zijn niet mooi scherp…….het bot heeft hem geweldig gesmaakt!!)

 

Noppes is geslaagd voor zijn eindbezoek.

Noppes is geslaagd voor zijn eindbezoek.

 

12 november medische keuring Utrecht

Medische keuring in Utrecht, we maken er een dagje uit van. Eerst lekker shoppen, daarna lekker lunchen, nog even lekker rennen en daarna op naar de kliniek. Het maakt voor Noppes niets uit, zelfs niet op nuchtere maag (het niet eten smorgens vond hij wel even vreemd maar heeft er niet meer om gevraagd) Hij vind het allemaal prima, winkel in winkel uit, even wachten en weer door lopen. Auto in auto uit. Rennen in een vreemde omgeving en daarna het weer zien van je zusje Nova en je broer Norian.  De keuring verliep prima en we konden snel weer richting huis zodat Noppes bij kon komen van deze drukke dag.

Noppes, Norian en Nova

Noppes, Norian en Nova

3 november…..1 jaar!!!

Joepie feest vandaag is Noppes alweer 1 jaar. Alle broertjes en zusjes van het N-nest, mama Zanna en pleegmama Diana van der Lubbe van harte gefeliciteerd.
Ook voor Olke is het feest vandaag. Zij staat vandaag met de thuisinstructie bij haar nieuwe bazin. We hebben al meteen een leuke mail enthousiaste mail gekregen waarin wij bedankt werden voor de leuke foto’s. Ook kregen wij een verslag over hoe de 1e ochtend is gegaan. Olke heeft een diamanten mandje getroffen en is nu al net zo geliefd als dat ze bij ons was.

Noppes 7 wkn

Noppes 7 wkn

Noppes 1 jaar!!

Noppes 1 jaar!!

 

29 oktober 2014

Weer thuis na een zeer geslaagd stadsbezoek. Wat een kanjer……….die Noppes. Nu met de Gentle Leader en dat gaat al erg goed. De trein, de lift. de duiven en passerende hondjes het ging allemaal prima. Deze “kleuter” in een te groot lijf, doet alles wat wij van hem vragen in de zin van “ik vind het niet zo leuk maar omdat jij het van mij vraagt weet ik dat jij vind dat ik dat kan en daarom doe ik het!” Het volgende bezoek wordt een semi-eindbezoek (nog niet geheel zelfstandig met de consulente maar alleen de trein en de lift). Het komt helemaal goed met onze kanjer…..

We oefenen stevig door met de trein en de kleine lift. Het heeft tijd nodig voor hem maar we zien steeds vooruit gang. Het is een fijne hond om in huis te hebben, nog fijner is hij om mee op pad te nemen. Hij is altijd even enthousiast, hij luistert perfect en is erg sociaal. Hij respecteert de katten en uitslapen of alleen blijven is geen enkel probleem.

Noppes is fijn gaan logeren bij Fam v. Deursen, wat is dat toch een feest. Hij is daar zo op z’n plek. Hij vind het wel moeilijk om ons te laten gaan maar als Harriet hem roept om te knuffelen kunnen wij wel gaan. Wat zijn wij blij met zo’n oppas adres. Dank je wel Harriet en Hans (en Jennifer!!)

 

16 oktober 2014 Broer Nero op visite

Wat een feest vandaag voor Noppes. Broer Nero met zijn baasje Elles Veltman Oosterbaan en Eva kwamen op visite……..heerlijk een rondje gelopen door het bos en daarna lekker thuis verder ravotten. Wat zijn ze leuk samen zeg. Nu aan de poets want er ligt hier een kleed aan zwarte haren en vanmiddag komt de consulente op visite dus alweer feest………Foto’s maken vonden ze minder maar het is toch gelukt om ze vast te leggen.

Nero en Noppes 16 okt 2014

Nero en Noppes 16 okt 2014

Nero en Noppes 11.5 maand

Nero en Noppes

 

 

8 oktober 2014  training bij Kc de Kempen

Wij zijn voor het eerst met Noppes naar een honden cursus geweest. Deze cursus volgen wij op advies en in overleg met PPZ om Noppes te leren dat hij zijn eigen ding kan doen ook als er soortgenoten in de buurt zijn. Toen wij aan kwamen leek het op een kansloze missie, overal hondjes, waar hij ook maar keek. Al snel ging dit een stuk beter. Hij heeft het super goed gedaan. Zelfs toen hij als enige los was en op commando door de groep honden heen moest om naar de baas te gaan deed hij dit prima. Erg leuk om te doen zeker omdat de kynologen vereniging begrip heeft voor de “regels ” van het KNGF want dat is niet vanzelfsprekend.

2014-10-07 19.30.30

Noppes bij Kc de Kempen

 

Noppes bij Kc de Kempen

Noppes bij Kc de Kempen

25 september 4e stadsbezoek

Vanmiddag weer een stadsbezoek gehad. Bernou het Nienke (van opleidingen) meegenomen zodat zij eens in de (leer keuken van Bernou kon kijken.) Noppes deed het geweldig. De trein ging meteen goed, zelfs de glazen wand bij de Piazza was geen probleem. De eens zo enge glazenlift wees hij met zijn eigen neus aan en was als 1e binnen! Wat een verschil zeg…………….. We krijgen nu toch een gentle leader want die soort genoten zijn wel heel erg leuk. Ook gaan kijken of er een geschikte hondencursus is die wij met Noppes zouden kunnen gaan bezoeken. Misschien dat hij op die manier zijn soortgenoten meer links kan gaan laten liggen als hij aangelijnd is.  Dus over 2 weken weer een bezoekje. Maandag moet Noppes geopereerd worden. Hij heeft een vreemde bult bij zijn oog die ze gaan verwijderen. Maar voor nu genieten van het lekkere bot wat Bernou hem gegeven heeft.

Het bultje is niet weggehaald. De dierenarts dacht aan demodex mijt. We gaan starten met de behandeling.

Noppes met zijn vreemde bult

Noppes met zijn vreemde bult

 

 

 

 

 

 

 

Noppes na zijn bezoek aan de dierenarts

Noppes na zijn bezoek aan de dierenarts

 

 9 september 10 mnd huisbezoek

Vandaag was het alweer tijd voor het 10 maanden huisbezoek. De vragenlijst heb ik vanmorgen ingevuld en daar komt niets vreemds uit.  Marieke komt gezellig met Harriet mee en we doorlopen de lange lijst. Al met met al zijn er geen puntjes waar we echt nog aan moeten werken. De boterham test verloopt prima en ook het lekkere bot wat Noppes van Harriet kreeg werd lekker opgepeuzeld door hem.  Toen ze het even af wilde pakken keek hij even vreemd maar gelukkig kreeg hij hem snel weer terug.  Na de lijst en een praatje gingen we lekker naar het bos. Ik wilde daar laten zien hoe hij reageerde op soort genoten als hij los loopt. Wat is dat een verschil met het onzekere typje van enkele maanden geleden. Vol vertrouwen lekker op andere honden af en op het moment dat ik roep of fluit komt hij braaf terug. Harriet liep een stukje hard weg om te testen wat hij met hardlopers doet maar zoals ik al verwachte rende hij braaf met Harriet mee. ( hij gaat nooit op mensen of kinderen af) maar nu Harriet bij onze groep hoort is het natuurlijk erg leuk om lekker mee te rennen. We hebben allemaal dezelfde conclusie, wat een vreselijk leuk, gezellig, sociaal en grappige stoere hond is dit!!

27 augustus 2014 3e stadsbezoek Noppes

Vandaag weer tijd voor een stadsbezoek met Noppes. Gisteren een generale repetitie gehouden en die ging erg goed. De trein lieten we toen links liggen maar op het perron was hij erg relaxed. Dat merkte ik vanmiddag meteen hij was niet onder de indruk van het drukke station. De bus ging zoals gewoonlijk goed, daarna op zoek naar een geschikte trein, iets wat in Eindhoven nu zeker tijdens de verbouwing niet meevalt. De 1e trein die stopte was een hele hoge instap, zeker voor Noppes met zijn angst. Maar geheel boven verwachting nam hij een sprong zo de trein in, hij schrok er zelf van. Dit natuurlijk leuk gehouden en na een keer of 7 hielden we het voor gezien. Wat een kanjer, over zijn angst heen gestapt! Super. Hierna naar de “Piazza” waar we oefende met de glazen lift en de glazen balustrade, ook dit koste wat moeite maar ging erg goed. Zo fijn om te zien dat hij door hem de tijd te geven toch zelf ontdekt dat sommige dingen minder eng zijn dan ze lijken. Wat waren Bernou en ik trots op hem, dit gaan we de komende weken herhalen en hopen dat de knop nu echt om is bij hem. Een heerlijk rondje over de hei en een lekker bot heeft hij dubbel en dwars verdiend.

 

April t/m augustus 2014

14 mei 1e stadsbezoek

Vanmorgen op CS Eindhoven het 1e stadsbezoek van Noppes gehad. Omdat ik nog niet mee kon lopen (ivm een zweepslag) heeft Robert samen met Renske het rondje gelopen. De bus ging prima maar de ons al bekende hoogtevrees van Noppes speelde parten bij de trein. Hij moet er niets van hebben als je in de buurt komt van de “tunnelbak” gaat hij met 4 poten op de rem. We gaan dit rustig oefenen op een station in de buurt waar de trein lang blijft staan. Verder was Renske erg tevreden. Leuke tips en oefeningetjes gekregen dus we zijn weer helemaal onder de pannen de komende tijd.

 

Robert is 25 jaar bij de zaak en dat wordt gevierd met oa een receptie. We nemen Noppes mee en hij doet het perfect! Hij loopt lekker los en blijft mooi bij ons in de buurt. Alle collega’s en aanwezige zijn enthousiast over hem.

Noppes bij ANB

Noppes bij ANB

 

 

In de grote vakantie mag hij net als onze andere honden gaan logeren bij Fam. van Deursen, toen we daar voor het eerst kennis gingen maken was het wel even wennen. Geen labrador die meteen vrolijk op je afkomt maar een herderachtige die wat terug houdend is. Als we de keer erop komen weet hij het al en springt hij al blij de auto uit. Het ijs is gebroken en hij heeft weer een familie ingepalmd met zijn charmes. Als we dan echt met vakantie gaan horen we ook alleen maar positieve berichten.

12 augustus, meteen na de vakantie wordt Noppes gecastreerd. Het verloopt prima, hij is snel goed bij uit de narcose en heeft weinig tot geen last. Hij blijft keurig van de wond af wat natuurlijk extra prettig is. Na 10 dagen  op controle is er bijna geen litteken meer te vinden!

We hebben nog een leuke wandeling op het programma staan, samen met Hutch en met Loyd, erg leuk om ze bij elkaar te zien

Noppes, Loyd en Hutch

Noppes, Loyd en Hutch

 

maart 2014

Noppes groeit op in Brabant en ondanks dat wij zelf geen carnaval liefhebbers zijn hoort een bezoek aan de optocht toch tot ons socialisatie programma. Dit keer gezellig met Olke en Noppes.

Noppes heeft ondertussen het dekje opgestuurd gekregen en het dragen hiervan gaat prima, hij kijkt er niet naar en lijkt het heel normaal te vinden.  Het is best behoorlijk spannend zo’n optocht, veel mensen aan de kant van de weg, rara harde muziek, vreemde kleding en gezichten. Maar ook wij  trekken veel publiek met onze 2 kanjers. Ze doen het alle twee geweldig.

1 maart 2014 Carnaval

1 maart 2014 Carnaval

 

IMG_9764 copy [1280x768]

Noppes maart 2014

Olke en Noppes maart 2014

Olke en Noppes maart 2014

10 maart is het zover, Olke wordt verwacht op school, Noppes gaat mee en mag de dames op kantoor gezelschap houden. Het afscheid valt niet mee, Olke is erg lang bij ons geweest, ze had veel last van groeipijnen waardoor we extra veel aandacht hadden voor haar.  Het zien van het blije koppie van Noppes tovert gelukkig weer een brede lach op ons gezicht.  Het is stil in huis ook voor Noppes is het vreemd, zijn steun en toeverlaat, zijn grote vriendin is nu weg. Hij moet het nu met het vrouwtje doen overdag (wat hij gelukkig ook niet erg vind!) we gaan vaak het bos in en ontmoeten veel soortgenoten. We oefenen vaak in de stad en op andere plaatsen. We kunnen goed merken dat het zelfvertrouwen van Noppes toeneemt.

19 februari 2014

Vandaag is het tijd voor het 2e huis bezoek van Noppes. We hebben alles doorlopen en wederom kunnen we de conclusie trekken dat we weer een kanjer in huis hebben. Hij is een erg leuke en vooral leergierige pup. Hij is al heel goed zindelijk en heeft een behoorlijk looptempo voor zijn kleine lijfje. Nu al is het een harde werker. Omdat hij wat aan de lichte kant is mag hij wat extra brokjes hebben. Met het dekje wachten we nog even, hij is nog zo smal is en hij nog niet zijn gebit volledig heeft gewisseld.

Natuurlijk hebben we Olke ook even besproken, het gaat super goed met haar en we  mogen starten met het fiets schema om weer wat conditie op te gaan bouwen

 

Olke en Noppes

Olke en Noppes

13 februari 2014

We zijn alweer een paar weken verder en o wat hebben we weer geboft met Noppes. Noppes is een hele lieve, sociale, leergierige, nieuwsgierige pup. Buiten in het bos rent hij lekker achter Olke aan, maar niet te ver want dan komt hij zich snel weer bij mij melden. Poepen en plassen gaat super goed. Keurig netjes in de goot. Noppes geeft het keurig netjes aan wanneer hij iets moet en daardoor kunnen de keukenrollen en dweilen wegblijven.

‘s Nachts ging het nog steeds niet goed. Veel piepen en 2x snachts het bed uit om te goten. De consulente heeft het advies gegeven om Noppes in de  bench op de slaapkamer te zetten. Waarschijnlijk gaat dat beter en hebben wij meer nachtrust. Zo  gezegd zo gedaan, de 1e nacht was meteen prima. Heerlijk doorgeslapen totdat wij zelf uit bed moesten. Ook de nachten daarna ging het beter. Na 3 nachten de bench op de overloop gezet. Nu piepte hij wel iets meer maar als ik mijn stem liet horen was het in orde.

Helaas werd Noppes ziek, hij moest heel erg veel spugen tot bloedens toe. We hebben na het avond bezoek aan de dierenarts hem weer in de slaapkamer gezet om hem zo wat beter in de gaten te houden. Gelukkig ging het daarna beter.  Omdat Olke bijna naar school zou gaan wilde we Noppes voor die tijd beneden hebben, eerst nog beneden in de gang en daarna in de woonkamer bij Olke. Het ijs was gebroken en het slapen is vanaf dat moment geen probleem meer.

Spelen met Jip is heerlijk om naar te kijken. Jip daagt Noppes uit en samen zijn ze lang zoet met de tunnel. Eten gaat goed hij krijgt nu 4x 90 gram  hij weegt (10 februari, 12.4 kg) hij doet het dus erg goed. Via facebook zien we een foto van broer Nike, 1 oor van Nike staat rechtop, we zijn erg benieuwd of dit bij Noppes ook gaat gebeuren.

Olke gaat niet naar school, Olke heeft ontzettend last van groeipijnen en loopt op 3 poten. Noppes past zich duidelijk aan, erg goed. Nu gaan we met Noppes alleen naar het bos en dat is toch anders als met zijn grote zus erbij.Noppes is  nu iets onzekerder maar na de 1e kennismaking met  soortgenoot is het ook al heel snel goed. Erg leuk om te zien hoe hij de wereld aan het ontdekken bent.

Noppes gaat 2x in de week mee naar mijn werk, daar is Hulpond DJ. Dj vond puppys niet erg leuk maar ook hij went erg snel en na enkele keren liggen ze lekker samen op het kussen te slapen.

In de auto piept Noppes best veel, echt een reden is hier niet voor maar na enkele ogenblikken is het over en gaat hij lekker liggen slapen.

Sinds 11 februari stapt hij zelf in de auto en ook zelf er weer uit. Wat groeit hij in zijn doen en laten. Hij hoeft niet meer elk uur naar buiten maar kan het allemaal veel beter onder controle houden.

Lopen buiten aan de riem gaat echt geweldig, wat een pit zit erin. Olke blijft ook door haar mankheid achter maar Noppes loopt fier voorop.

Als Olke op 10 februari gesteriliseerd wordt begrijp je het heel goed en na een snuffel aan haar buik gaat hij lekker bij Olke in de mand liggen en blijft heel rustig, wat een knappe pup hebben we weer zeg.

Hij is een graag geziene gast in de supermarkt, hij zit braaf in de krat in de boodschappenwagen en vind alles prima. Heel rustig en zelfs als het allemaal wat langer duurt vind hij het niet erg!

Het is dus weer volop genieten.

 

 

15 januari 2014

Noppes is inmiddels alweer 3 wkn bij ons, hij heeft zijn draai al bijna helemaal gevonden. Enige wat nog moet komen zijn de nachten. De eerste nachten heb ik beneden geslapen bij de bench, dit leek goed te gaan. 1x per nacht wilde hij toch naar buiten, daarna sliep hij weer in. Wel piepte hij nog wat maar dat leek beter te gaan. Helaas bleef dit niet zo en kwam hij alweer 2x per nacht. Dit begon natuurlijk erg op de breken bij ons. Op advies van het KNGF hebben we een kleinere bench op onze slaapkamer gezet. Dit was een succes, Noppes sliep direct lekker in en we hoorde hem niet snachts, na 2 nachten de bench op de overloop gezet. Dit ging ook best goed, hij piepte wel even maar als hij hoorde dat wij in de buurt waren was dit goed. Op maandag 12 jan begon hij erg over te geven, savonds zat er zelfs bloed bij, we zijn direct nog naar de dierenarts gegaan en met een 2tal injecties en speciaal voer weer huiswaarts gekeerd. We hebben hem toen weer op de slaapkamer genomen.

Dit alles lijkt steeds beter te gaan nu, het wandelen gaat prima. Noppes loopt erg graag buiten en heeft er een goed tempo inzitten. Hij is 1x erg geschrokken van het achterbuurhondje toen wij daar voorbij liepen, sindsdien wil hij niet graag meer die kant op. In het bos vind hij het geweldig, hij loopt lekker met Olke heen en weer en zijn staartje blijft maar vrolijk kwispelen.

In huis ligt hij graag bij ons of samen met Olke in de mand, hij is erg alert en erg nieuwsgierig. We merken dat hij alles goed en snel oppakt. Het eten ging in het begin nog niet erg goed maar ook dat is veranderd, hij heeft erge honger en geeft dit ook goed aan. Hij begon met 4 x 65 gram en na het bezoek van de consulente mag hij nu 4 x 75 gram brokjes hebben.

De consulente was erg tevreden, ook zij vond het een erg slim hondje wat al erg veel nadenkt voor zijn leeftijd. Vooral bij het goten. Kortom het is weer volop genieten.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 november is onze toekomstige pup geboren.

Mama Zanna is bevallen van een nest van 10 pups. Pup nr 1 om 00.12 uur en dat laatste om  13.30 uur. 5 reutjes en 5 teefje. Het is net N-nest.

Mama Zanna is een Duitse Herder, papa is Jaako  is een zwarte labrador.

 

                                                                                                                                                                                      (mama Zanna)

 

Op 24 december 2013 hebben we onze 7e KNGF pup “Noppes”  opgehaald.

Het complete N-nest met hun nieuwe baasjes en het Fokgastgezin met mama Zanna

Het complete N-nest met hun nieuwe baasjes en het Fokgastgezin met mama Zanna

 

Noppes en Olke samen in de mand

Noppes en Olke samen in de mand

Na de lange autorit vanuit Amstelveen stond thuis Olke met smart op ons te wachten. Noppes vind zo’n speel maatje helemaal geweldig.

De 1e nacht verloopt goed, Noppes wordt rond half 3 wakker waarna hij netjes buiten een plas doet. Daarna slaapt hij verder tot 7.15 uur. Noppes vind het geweldig om met Olke te spelen en kruipt ook steeds lekker tegen Olke aan in de mand. Buiten loopt hij al erg goed, zelfs naar het parkje aan het einde van de straat vind hij een feest om te lopen (achter Olke aan!).

Tijdens het eten gaat hij in de bench, dit geeft even een protest maar na 10 minuutjes is het stil en slaapt hij als een roosje. Noppes geeft dmv piepen al erg goed aan of hij naar buiten moet of niet, dit is dus erg fijn.

De 2e nacht gaat nog beter, er wordt niet meer gepiept of gemopperd, hij gaat lekker liggen en slaapt tot 3.15 uur. (Ik lig op een matras naast de bench) hij poept en plast keurig in de goot. Als we binnen komen wil hij graag met Olke spelen maar Olke heeft daar midden in de nacht geen zin in. Hij gaat terug in de bench en slaapt rustig verder. Ik ga dan ook maar lekker in mijn eigen bed boven liggen. Om 6.45 uur hoor ik een piep.

Hij doet het dus erg goed, Noppes is een hele pittige, lieve en vooral pientere pup, hij begrijpt snel wat de bedoeling is. We zijn erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen, maar genieten volop van hem.