Tumble (2016-2017)

Naar school 11 september 2017

Maandag 11 september is het dan echt zover we gaan naar Amstelveen, smorgens nog even voor de laatste keer naar het bos, een laatste knuffel van Timo en Lisa, voor de laatste keer eten geven en voor de laatste keer in de auto.  Tumble we gaan je missen,  we hebben ontzettend van je genoten het afgelopen jaar. Je bent een leuke, lieve, mooie, stabiele knuffelkont. We weten dan ook zeker dat je ontzettend je best gaat doen op school om over enige tijd een nieuw baasje ontzettend gelukkig te maken. Een baasje waarvoor jij net zo’n maatje gaat worden als dat je dat voor ons was.

Go Tumble Go !!!

Tumble KNGF

Daar gaat Tumble …

bedankje van KNGF

riem los………………….dag lieve Tumble

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afscheid

Tumble is ruim 13 maanden bij ons geweest, in de begin maanden hebben we veel problemen gehad met zijn ontlasting. Wat is hij ziek geweest zeg……..maar hij bleef vrolijk.  Langzamerhand kregen we er controle over en ging het met wat aanpassingen met zijn voer prima.  Tumble is altijd een hele leergierige pup geweest,  hij vond het heerlijk om mee te gaan naar de winkel of op visite.  Alle trainingsmomentjes heeft hij prima doorlopen.  Spelen met soortgenoten deed hij soms met wat geluid, iets wat wij als niet prettig hebben ervaren,  als wij hem op zo’n moment even bij ons riepen ging het vaak weer beter.  Vooral me Bramble kon hij helemaal uit zijn dak gaan, wat een plezier hebben deze twee gehad. Bramble werd soms wel eens moe van Tumble maar dan was een time-out altijd een goede oplossing.  Knuffelen is altijd 1 van de grootste hobby’s geweest van Tumble, het liefst op je schoot (en dan kroop hij zelfs bijna in je nek), daar bleef hij dan ook liggen alsof het erg comfortabel was.  Hoe ouder hij werd hoe minder hij het ontlasten in de goot vond, aan de riem kon hij soms wel 10 min draaien voordat er uiteindelijk iets kwam…….de buren hebben dus heel wat van ons kunnen genieten.  De laatste week in Texel was genieten, heerlijk op het strand, rennen door de duinen, vuurdoop in de fietskar en alle terras en restaurant trainingen die we daar gedaan hebben waren geweldig!  We hebben genoten van Tumble en net als al onze vorige pups was ook hij weer uniek op zijn eigen manier. We gaan hem zeker missen, dag lieve Tumble  doe je best op school en hopelijk zien je nog eens terug met je nieuwe baas!

De laatste familie foto met Tumble

 

Augustus/september 2017

De zomermaanden  staan in het teken van genieten, lekkere wandelingen in het bos en dates met soortgenoten Jolanda komt over uit Cleveland en Badu komt bij haar logeren, zodat wij ook weer even met Badu kunnen knuffelen en wandelen.  We starten met het fietsschema nu de warmte wat weg is.  Ook het apporteren van zijn  speelgoed vind Tumble erg leuk. Hij haalt bijna alles op wat we benoemen.  Als we met de auto weggaan gaat hij maar wat graag mee naar de winkel of mee op visite. Het voetbal seizoen start ook weer zodat hij daar ook weer wekelijks mee naar toe kan.

Jolanda met Tumble

 

 

 

Met oma en Wodka in de tuin

Chillen met Lisa

Genieten aan de waterkant (zonder in het water te gaan!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan naar de dierenarts voor je laatste kennelhoest enting, het afscheid komt nu echt dichtbij. Gelukkig hebben we nog een paar leuke dagen Texel voor de boeg. Wat hebben we geluk met het weer op Texel, we lopen heerlijk door de duinen en over het strand, als we fietsen huren proberen we of hij in de fietskar mee wil, dat vind hij gelukkig prima. Savonds mee naar het restaurant is ook voor Tumble geen probleem. Het slapen op 1 kamer is even wennen en ik voel dan ook snachts een natte neus tegen mijn hand maar daarna gaat hij weer heerlijk op zijn kussen liggen.

Cocksdorp Texel bij de vuurtoren

Smorgens vroeg in de duinen bij De Koog

Voor het eerst in de fietskar, wat een kanjer

Tumble, Taffy, Tippi en Wanja in Noordwijk!!

Tumble, Tukker en Usha

Als afsluiting van de dagen op Texel gaan we op de terug weg naar Noordwijk, hier hebben we afgesproken met  Mama Uscha en met broertjes en zusjes van Tumble, dit maakt het feestje compleet. We lopen heerlijk over het strand en nemen uitgebreid de tijd voor de terrastraining. Een heerlijke middag.

Als we thuis zijn begint het afscheidsrondje echt met als afsluiting een playdate met Axy en Bramble en hun baasjes………

Bramble, Tumble en Axy

Leuk trek spelletje met z’n drietjes

 

Juni/Juli 2017

Medische keuring 8 juni 2017

Medische keuring in Utrecht is toch altijd weer spannend, zelf hebben wij geen bijzonderheden aan Tumble gemerkt maar dat zegt niets (weten we inmiddels uit ervaring). Het verloopt voor ons een beetje hectisch omdat wij DJ meenemen naar Utrecht (DJ is de hulphond van mijn bazin Suzanne, DJ is door zijn achterkant gezakt en kan nauwelijks  lopen, we hebben kunnen regelen dat wij hem mee kunnen nemen naar Utrecht voor onderzoek en een MRI.  DJ moet helaas opgenomen worden voor verder onderzoek maar met Tumble is gelukkig alles op het 1e oog in orde. Hij laat alle onderzoeken rustig gebeuren. Wat een toppertje!

Tijdens het shoppen kennismaken met “soortgenoten”

Kennelgewenning

Voor de 1e keer gaan wij naar de kennelgewenning, we gaan samen met Willemien en Axy en Mariette en Bramble, het is dus een dolle boel achter in de auto. We hebben een leuke middag, even spelen op het speelveld, oefeningen in de kennel met het passeren van soortgenoten, wennen in de kennel zelf  en het staan op de behandeltafel voor een borstel of massage beurt.  Voor Tumble zelf was deze gewenning niet echt nodig, hij laat alles rustig over zich heen komen en raakt niet snel in de stress van een andere omgeving. Toch leuk om een keer gedaan te hebben. Als we thuis zijn lopen we nog een rondje door het bos zodat ze ook nog even lekker met elkaar kunnen rennen en ravotten. Het is een mooi trio samen.

Axy, Bramble en Tumble

Tumble enkele dagen logeren bij Harriet en Hans omdat wij een weekendje weg gaan. Het is voor Tumble zijn 1e keer dat hij uit logeren gaat maar het gaat zoals verwacht prima.

Het is een drukke maand want eind juni staat ook de nestreunie op het programma, helaas moeten wij deze op het laatste moment afzeggen ivm de gezondheidstoestand van (O)pa Meijer.

Een dag later gaan we een middagje naar Zeeland omdat mijn oom en tante 50 jaar getrouwd zijn, we plakken er een uurtje strand aan vast en dat vind Tumble heerlijk.

 

28 juli stadsevaluatie (eindbezoek)

Petra neemt Tumble mee en het gaat prima (GESLAAGD!!), een hele rustige stabiele hond, geen angst voor treinen, bussen, onverwachte gebeurtenissen. Het looptempo mag nog iets steviger “vooraan”  maar dat zou het enige zijn. We zijn trots op Tumble.  De datum naar school is nog even onzeker maar waarschijnlijk wordt het half september (dat zouden wij fijn vinden zodat wij begin september met hem naar Texel kunnen gaan.  Voor nu is nog een aantal weken genieten en de puntjes op de I zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

April/ Mei 2017  (10 en 11 maanden)

Begin april is het alweer feest want dan komt Emmet logeren. Wat een pret hebben ze alle twee, ze doen het alle twee erg goed. Ze nemen op tijd hun rust en slapen snachts als een roosje.

Emmet (L) en Tumble (R)

We hebben een wandel afspraak met Jacqueline en Luca, Luca is heel oud en dat heeft Tumble snel door hij behandeld Luca met respect en gaat lekker zijn eigen gang.

Als Emmet net weg is loopt Tumble een allergie op, wij denken van een plant tijdens een wandeling.  Heel zijn snoet, zijn ogen en zijn lip zwellen heel snel op. We gaan snel naar de dierenarts en daar krijgt hij prednison toegediend om verdere zwelling tegen te gaan. Gelukkig slaat dit goed aan en is het de volgende dag bijna over.

We gaan de achtertuin renoveren, alle stenen, planten gaan eruit, het is 1 grote zandvlakte. Tumble houd alles nauwlettend in de gaten.

Bramble(boven) en Tumble onder vinden het zand heerlijk

Samen met Jip

Met zijn mooie trouwe kijkers…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4e stadsbezoek

30 mei hebben we ons 4e stadsbezoek alweer, het ging prima. Rondje stad, af en blijf in de winkel, terug naar het station, de bus in stap, de lift de trein en natuurlijk de trap. Daarna alles doorgesproken bij de thee. Petra is weer prima tevreden, Tumble mag nog iets meer/beter vooraan gaan lopen maar dat is nu ook wat minder omdat het zo vreselijk warm is.

Na het stadsbezoek is het weer feest voor Tumble want Molly komt een paar dagen logeren, wat een pret met al die logeetjes. Het gaat prima samen, leuk om te zien zwart en geel samen.

We merken dat Tumble steeds stabieler wordt, het loslopen en  “hier” komen gaat bijna vanzelf. Binnen is hij erg rustig en houd hij ontzettend van knuffelen………het spelen met Jip (de kater) gaat nog steeds wat lomp maar is toch erg leuk.

Oefenen op station Eindhoven (deze gelijkvloerse trein is wel erg makkelijk)

25 april  10 maanden huisbezoek

Fransziska komt voor het 10 maanden huisbezoek, we bespreken eerst de vragenlijst. Er zijn geen bijzonderheden of aandachtspunten dus we zijn daar erg snel mee klaar. We besluiten om lekker naar het bos te gaan zodat ze ook kan kijken wat ik bedoel met het  “aanwezige, drukke, luidruchtige” speelgedrag soms van Tumble. Ze neemt haar hond ook mee zodat we een situatie uit kunnen lokken. Natuurlijk is dat deze keer niet nodig want het gaat prima.  Hij laat ook meteen zien dat hij het water netjes links laat liggen. We wandelen nog een heerlijk stukje en komen nog een groep ruiters tegen. Tumble komt braaf bij mij zitten en samen wachten we tot de groep voorbij is! Wat een toppertje!!!!

Januari/ februari en maart 2017

Maart

Bramble komt weer een paar dagen logeren,  dit keer gaat het alweer wat beter en weten ze af en toe zelf een time- out in te plannen. We maken weer leuke wandelingen tussen het spelen in.

samen lopen met Bramble

Samen naar het voetballen hoort er ook bij.

Na deze logeerpartij is het weer tijd voor de castratie van Tumble, smorgens voordat hij naar de dierenarts ging heeft hij mij nog even de stuipen op het lijf gejaagd door achter een fietser (die niet wilde stoppen)aan te hollen (roepen/fluiten enz had geen invloed). Hij rende zo vanuit het bos de weg op totdat hij gelukkig een andere hond zag en zijn jacht op de fietser staakte en ik hem aan kon lijnen. We lopen hier dagelijks en nog nooit heeft hij interesse gehad in welke fietser dan ook, hopelijk was dit dan ook de 1e maar ook de laatste keer.  Toen ik Tumble smiddags ophaalde was hij ontzettend aan het blaffen en wilde dus maar wat graag mee naar huis. We hebben hem snachts een romper aangedaan tegen het likken, ook heeft hij nog een zalfje gekregen omdat er toch een flinke rode plek ontstond. Dit zalfje hielp goed en na een paar dagen was alle leed weer geleden.

In het bos hebben we enkele weken de flexlijn gebruikt ivm zijn jacht op de fietser, we merkte daarna al snel verbetering. Ook het “hier” komen als hij met andere honden aan het spelen is gaat een stuk beter.

3e stadsbezoek

23 maart het 3e stadsbezoek van Tumble dit keer met Petra.  Net zoals de vorige keer ging het ook nu prima. Het traplopen wat Tumble nog was lastig vond gaat nu goed. Trein en (druk)station is geen enkel probleem.  In de winkel een (voor ons nieuw) volgen(bij blijven) uitgelegd gekregen en natuurlijk de af en blijf geoefend. Wederom een gezellig en leerzaam bezoek.

26 maart hebben we afgesproken met Oakley (broer van Olix) in de Drunense duinen.  Voor ons ook een mooie test hoe hij het nu doet met het spelen met andere honden en het “hier” komen. Nou voor deze test is hij  geslaagd! Het ging prima. Ook met Oakley heeft hij heerlijk gespeeld.

27 maart gaan wij (vrouwtje en Tumble) een paar dagen naar Breskens met Mariette en Bramble. Wat een pret hebben die twee al vanaf het begin in de auto af.  We hebben veel gedaan en wat zijn we trots op ze.   Het strand, restaurant, bus, trein, boot enz enz ze deden het zo ontzettend goed!

Knuffelen met Mariette op station Middelburg

Samen met Bramble in Breskens

 

Februari

2 februari worden we om 10 uur al verwacht op CS Eindhoven voor Tumbles 2e stadsbezoek samen met Bernou en Marlous.  Het gaat prima.  Mooie nette instap in de bus en ook de trein is geen enkel probleem.  In de stad netjes de duiven negeren. Ook de terrastraining bij het thee drinken ging prima.  We gaan zo door, voorlopig nog even niet overgaan op het normale voer eerst even alles tot rust proberen te krijgen. We krijgen weer wat nieuwe tips en na de thee gaan we weer voldaan naar huis!

5 februari is Tumble alweer 8 maanden vandaag mag hij officieel naar het strand. Toevallig hebben wij vandaag en ontmoeting met Noppes op het strand van Noordwijk. Wat was dat spannend maar o zo ontzettend leuk. Noppes is 1 van onze favorietjes en is geplaatst als PTSS buddy hond.  Nadat wij elkaar gespot hadden en Noppes even los mocht om ons te begroeten was hij (en wij) ontzettend blij om elkaar weer te zien. Nog mooier was het voor ons om te zien hoe snel Noppes weer terug ging naar zijn baas om zijn “werk” te doen. Kippenvel kregen wij om te zien wat voor prachtig team ze nu al zijn. We hebben een stukje over het strand gelopen en de verhalen van Michel en Kim met plezier aangehoord.  Het is voor ons heel bijzonder om deze kant van het verhaal te horen en nu in levende lijve te zien hoe belangrijk hij is voor Michel. Spelen met Tumble was er niet echt bij maar er waren meerdere hondjes op het strand dus aan spelen ontbrak het niet.  Michel en Kim ontzettend bedankt voor deze ontmoeting!

Tumble 5 febr 2017 Noordwijk

Noppes in Noordwijk….wat een kanjer van een PTSS hond, het was zo fijn om hem weer te zien.

Januari

Tumble gaat erg goed, hij is erg fijn om in huis te hebben. Is een ontzettende knuffelkont (iets wat wij niet erg vinden natuurlijk). Buiten  loopt hij erg mooi en vind hij het heerlijk om lekker los te lopen tijdens onze dagelijkse bos wandeling.

We gaan nog even op de koffie bij Jolanda, ze gaat binnenkort naar Amerika dus dan kan ze nog even met Tumble knuffelen.

De ontlasting van Tumble blijft een probleem, we laten maar weer een onderzoek doen.  Helaas is het toch wederom een giardia, weer medicijnen. Deze keer wordt hij ook behandeld voor dikke darm ontsteking. Gelukkig vind hij medicijnen innemen geen probleem. Met de medicijnen merken we al snel verbetering. Hij blijft nog wel op het speciale voer van Royal Canin.

Als afscheid voor Jolanda hebben we een lunch gepland samen met Willemien en Axy. Axy en Tumble zijn de 2 beste vriendjes van Jolanda.  Wat een feest hebben die 2.  Eerst een heerlijk stukje lopen en ravotten, daarna keurig onder tafel bij de lunch en daarna weer heerlijk spelen op de terug weg.

Het feest is nog niet compleet want vriendje Bramble komt logeren……….wat een stel samen zeg. De “aan”  knop is gevonden maar helaas werkt de “uit”  knop minder goed. ‘s Avonds liggen ze KO in de mand en snachts gaat het ook prima.  Wat een pret hebben ze samen

20170102_132806

Tumbles 1e sneeuw, jan 2017

Tumbles 1e sneeuw, jan 2017

Oktober/november en december 2016

bij het ven wandelen en poseren.

bij het ven wandelen en poseren.

Wat een boef.......!!

Wat een boef…….!!

 

We hebben een wandelafspraak met Urbas, Urbas is golden retriever pup in opleiding en is enkele dagen jonger als Tumble.  Als snel blijkt dat het niet een geschikte date is. Tumble is veel te enthousiast en lomp. Urbas is een heel zacht hondje en het spelletje wat Tumble wilde spelen vond hij niet leuk.  We hebben Tumble maar lekker aan de riem gedaan wat veel beter. Ik heb filmpjes gemaakt om te laten zien aan de consulentes om te bespreken wat ik kan doen om Tumble te leren hoe hij beter kan spelen. De filmpjes heb ik doorgestuurd en besproken, de aanpak die wij toepaste was gelukkig de juiste, met nog wat extra tips moeten Tumble en wij weer een leuk spelletje kunnen spelen.

Samen met Urbas

Samen met Urbas

Tumble is een hele fijn en rustige hond in huis, hij zoekt graag contact in huis met zijn speelgoed of door lekker bij ons te komen liggen. Zelfs bij ons op schoot vind hij het heerlijk vertoeven.  Wandelen gaat erg goed, hij loopt netjes mee aan de riem zonder te snuffelen. Het goten gaat ook prima.

Mee in de auto vind hij erg fijn, altijd weer nieuwsgierig naar wat we gaan doen.  Naar de winkel, naar de stad, soms naar het bos of gezellig mee op visite altijd weer leuk.

 

zandhappen 21 okt 2016

zandhappen 21 okt 2016

 

 

 

 

 

 

3e Thuisbezoek

8 november komt Tamara voor het 3e thuisbezoek alweer, wat gaat het toch snel.  We hebben geen vragen en daarom is er voldoende tijd om te knuffelen en om te laten zien wat hij allemaal kan.  Ze is ontzettend tevreden. We gaan even lekker naar

Wat is hij mooi, herfst 2016

Wat is hij mooi, herfst 2016

herfst 2016

herfst 2016

het bos om te kijken hoe het loslopen gaat.  Wat is het toch een brave pup, hij blijft netjes bij ons en luistert erg goed, als we een hondje tegen komen speelt hij even en komt daarna braaf naar ons terug! Een top bezoek dus………… volgende keer een stadsbezoek, leuk hoor!

Wandelen met Molly

Wandelen met Molly

We gaan een weekendje naar Breskens met de baasjes van Bramble (pup in opleiding, een maandje jonger), het is geen strand weer dus verder als de strandtent om te dineren en te lunchen komen we niet. Wat zijn Bramble en Tumble toch braaf, netjes onder de tafel zonder te spelen of te ravotten. Super trots zijn we op ze.

Bramble (l) en Tumble (r) in het duingras in Breskens

Bramble (l) en Tumble (r) in het duingras in Breskens

Oefenen op het station gaat ook erg goed, in de stationshal is het nog wat spannend maar hij heeft er ook veel schik in. De instap in de bus gaat prima, de trein daar wachten we nog heel even mee. In de stad loopt hij trots met zijn staart omhoog mee tussen alle mensen door.

Begin december mag Tumble bij Jolanda gaan logeren, dat wordt een feestje.  Heerlijk wandelen, winkelen, naar de bibliotheek en natuurlijk heel veel knuffelen. Het is voor ons ook erg fijn om te horen dat Tumble het ook erg goed als hij niet bij ons is.

Concentratie voor Jolanda, wat heeft ze voor lekkers bij?

Concentratie voor Jolanda, wat heeft ze voor lekkers bij?

 

Ook gaan we weer bij Harriet op bezoek (vakantieoppas), Tumble weet nog heel goed waar hij is en kan niet wachten om naar binnen te gaan. Direct op zoek naar de emmer met speeltjes. Zo leuk om te zien dat er zoveel herkenning is.

20161214_145312

Bij Harriet op “zijn” kussen

Tijdens het oefenen in de stad nemen we ook de instap van de trein, het gaat prima. Wat een held. Onze vorige pups hadden wat moeite met de trein dus voor ons was dit spannend. Spanning was voor niets, Tumble vond het allemaal prima, we lopen nog een stukje door de stad en nemen nog een glazen lift en een glazen wand mee maar ook dit is geen probleem. We zijn klaar voor het 1e stadsbezoek.

1e stadsbezoek 15 december

We hebben het genoegen om wederom met 3 consulentes op stap te mogen, (Bernou en 2 consulentes die aan het inleren zijn) We lopen het voor ons bekende rondje, de bus, de trein, het overdekte winkelcentrum, de winkel voor de af en de blijf en we ronden het bezoek af met thee bij de bijenkorf.  We bespreken nog even het “ontlasting” probleem van Tumble omdat hij ondanks het speciale voer nog steeds af en toe diarree heeft, verder zijn er weinig aandachtspunten op dit moment en mogen we lekker doorgaan zoals we het nu doen. Het is een hele relaxte hond (maar dat wisten wij al, haha)  de reutjes van het T-nest staan nog steeds op de lijst om niet gecastreerd worden.

Met kerst gaat Tumble mee naar Ulises en Winnie, Ulises heeft soms wat moeite met het benaderen van andere honden dus het is even spannend hoe dit gaat.  Het blijkft dat het erg goed gaat als we aankomen. Later gaan we een stuk lopen en als ze los kunnen op een maisveld blijkt dat Tumble toch te weinig body heeft, te jong is enz om en Winnie en Ulises tegelijk te  kunnen handelen.  Aan de lijn loopt het gelukkig prima.  Eenmaal weer terug binnen ging het weer erg goed.  Knap hoor!

Wij hebben het geluk dat wij wonen in een buurt waar weinig tot geen vuurwerk afgestoken wordt, smiddags toen er wat geknald werd kwam er een onrustige blaf maar hij was er snel aan gewend. De rest van de middag en de avond ging het prima gelukkig.

Op naar 2017!!

 

 

September 2016

Het gaat steeds beter met Tumble,  als Oma jarig is mag hij mee. We zijn hier met alle pups wat voorzichtig mee geweest omdat Sasha, de teckel, het niet altijd even leuk vind.  Omdat Tumble een stuk minder gevoelig is als bijv Olix en Noppes denken wij dat het wel gaat. Hij kan immers nog niet alleen thuis blijven.  Na binnenkomst gaat het meteen mis, maar het lijkt daar ook bij te blijven. We houden Tumble even aar de lijn en dat gaat prima.

Met de katten gaat het soms nog wat te lomp, ook wil Tumble dan nog wel eens flink blaffen. We merken wel dat het steeds beter gaat.

23 aug, Jip uitdagen

23 aug, Jip uitdagen

18 aug. Samen met Jip buiten

18 aug. Samen met Jip buiten

11 okt samen met Jip

11 okt samen met Jip

 

 

 

 

28 sept, lekker relaxen samen met Jip

28 sept, lekker relaxen samen met Jip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nachten gaan perfect, af en toe kijken we door de camera maar hij gaat braaf slapen en wacht tot wij smorgens weer bij hem komen.

De basiscommando’s heeft Tumble snel door, hij vind het oefenen erg leuk (vooral de snoepjes die hij dan krijgt!) samen spelen vind hij geweldig, alle speeltjes worden  uit het mandje gehaald.

Het wordt weer stil in huis, de kinderen gaan weer naar school. Het is even wennen maar we hebben het ritme snel weer te pakken.

Op de ochtenden dat ik moet werken werkt Robert thuis of is 1 van de  kinderen nog thuis dus dat komt erg goed uit.

We gaan naar Harriet (v Deursen) Iris is nog bij hun aan het logeren zodat Tumble fijn kan spelen. Wat een pret.  Helemaal uitgeteld komen we thuis

tumble-en-iris

Tumble en Iris

tumble-afkoeling-30-8

Tumble zoekt afkoeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zindelijk worden daar heeft Tumble geen haast mee. Als hij iets moet doen geeft hij nog niets aan. Dan gaat het dus nog wel eens mis. Als hij moet poepen wacht hij overigens wel erg braaf. Snachts blaft hij en wacht hij totdat ik beneden ben! Knap hoor.

Evy gaat bijna naar school en dus gaan wij nog even afscheid nemen, wat een pret samen. Tumble heeft energie voor 10 en als wij hem niet even tot rust dwingen in de mand blijft hij doorgaan.

afscheid van Evy

afscheid van Evy

9 september tijd voor je enting. De dierenarts is ontzettend tevreden over hem. Wel hebben we het advies om het speciale voer wat hij nu krijgt om daar nog even mee door te gaan.  Zijn darmen rommelen en borrelen nog zo erg af en toe dat dat overal bovenuit komt.  Via PPZ bestellen we een grote zak.  Groeien doet hij prima, hij komt mooi op een kilo in de week. Dat wat hij afgevallen is toen hij ziek was haalt hij prima in.

Tumble is een slim, inventief, fel pupje………..wat kunnen we met hem lachen. Knuffelen vind hij gelukkig ook erg fijn.  Hij gaat ontzettend graag mee in de auto en als we naar de AH gaan kan hij niet wachten tot ik hem in zijn krat gezet heb zodat hij zijn bot kan eten.  Een rondje Ikea met Lisa levert ook heel wat bekijks op, netjes een plas als hij buiten komt en weer heerlijk in de auto! Knap hoor.

 

We maken kennis met pup Bikkel, Bikkel woont in Eindhoven en is een maandje jonger als Tumble.  Tumble speelt wat fel,  ik geef hem daarom ook even een time-out in de bench en proberen het daarna weer opnieuw. Ook als we later naar Bramble gaan  is Tumble druk in zijn spel.  Het is een manier van spelen die wij niet helemaal gewend zijn maar volgens PPZ is het een fase waar hij doorheen zal gaan.  Nog meer afscheid helaas.  Badu  wordt overgeplaatst naar een ander gezin. Wat zullen we deze kanjer missen maar gelukkig heeft zij een gouden mandje gevonden en wil Jolanda graag nog komen om met Tumble te knuffelen en/of te wandelen.

Elke dag even een rondje door het bos, steeds een klein stukje verder. We kunnen merken dat je er steeds meer aan gewend raakt. Elke week mee naar het voetballen nu het voetbalseizoen weer is begonnen, wat een aandacht krijg je toch….

Als wij op kraamvisite gaan bij Leonard en Arina en Udai een knuffel gaan geven mag jij bij Oakley spelen, Oakley is de broer van Olix (vorige pup) en woont bij zijn pleeggezin.  Wat een dolle pret is dat zeg.  Antoinette maakt nog wat mooie foto’s van Tumble waar we erg blij mee zijn. Op de terugweg gaan we nog even een hapje eten. Tumble gaat braaf onder de tafel liggen en slaapt heerlijk verder.

Middagje spelen bij Oakley. 24 sept. 2016

Middagje spelen bij Oakley. 24 sept. 2016

 

27 september  2e thuisbezoek

Maar liefst 3 consulentes komen op huisbezoek. 3x gezelligheid dus.  Tumble is even heel druk omdat hij niet weet naar wie hij nu moet gaan.  We praten over hoe het gegaan is de laatste tijd. Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Het gaat prima met hem en we hebben dan ook eigenlijk geen vragen.  We zijn allemaal erg tevreden. We laten even zien hoe hij de commando’s al beheerst en gaan daarna even met de auto naar AH. Vlak voor we naar binnen gaan moet je nog even poepen, maar dat gaat netjes in de goot! Daarna lopen we een rondje door de winkel (dit is de 1e keer omdat hij nog steeds in de krat in de winkelwagen zit) maar dat gaat prima. Natuurlijk is alles even nieuw en stopt hij soms even het even in zich op te nemen. We lopen nog even een rondje langs de winkels en laten Tumble even een kijkje nemen bij de fontein wat dat is toch wel een heel vreemd ding.   Hierna weer naar de auto en naar huis. Daar nemen we afscheid en  is Tumble helemaal uitgeteld van alle indrukken.

 

18 augustus 2016

Wat een verschil is Tumble met Olix, dat hebben we al heel snel door. Het onbezonnen, enigzins lompe gedrag van een labrador is volop aanwezig! Wat een pret. Tumble gaat bij thuiskomst direct op verkenning uit. Jip die in de kamer zit ziet hij niet eens (hij verwacht waarschijnlijk dat het een knuffel is ofzo)  Eten gaat er prima in. Plassen in de goot dat is nog niet aan Tumble besteeds maar dat komt allemaal goed.

1e nacht slaapt hij prima, ik slaap naast de bench en hoef er maar 1x uit voor een plas. Daarna gaat hij weer heerlijk in de bench. Het is een bezig bijtje en we merken al dat hij voor niets bang is. Buiten zijn is nog niet een hobby.

Het slapen in de bench gaat prima en op vrijdag gaan we boven in ons eigen bed slapen. Wel hebben we een camera aangezet die we kunnen volgen op onze telefoon of ipad.  Helemaal lekker zit hij niet in zijn vel, hij heeft wat diarree, het is vervelend maar hij is er nog niet ziek van. Met de socialisatie doen we rustig aan, zeker zolang de diarree nog aanhoudt. We gaan een keer naar AH, lekker in een krat in het wagentje, wat ben je heerlijk nieuwsgierig!

Wat een bekijks in de AH met dat mooie snoetje

Wat een bekijks in de AH met dat mooie snoetje

Op zondag is het feest, baasje 50 en kleine baas 16, feest in de tuin met veel visite en ook Evy (KNGF) is van de partij. Tumble vind Evy prachtig om mee te spelen en gaat er ook vol voor. We geven je even rust in de bench zodat je bij kan komen.  Wat gaat het goed zeg, geweldig.

1e huisbezoek 9 augustus

9 augustus is het tijd voor het 1e huisbezoek, vlak voordat Bernou komt gaat het ineens weer mis met de diarree, het spuit er weer uit. We hopen dat het eenmalig is omdat je erg levendig bent en totaal niet ziek oogt.  Bernou is dan ook erg tevreden. We gaan met de auto even naar het ven om daar een stukje te lopen. Wat ben je dapper, geweldig!  Een zit en een af, het wachten voor je eten, we zijn reuze trots op je. Helaas blijft de diarree aan de gang. Ik slaap weer een nachtje beneden om het goed in de gaten te houden en dat is maar goed ook, o wat ben je ziek.

De volgende ochtend hadden we om 9 uur een afspraak bij de dierenarts voor de enting, de enting krijgt hij nu niet maar wel nieuwe medicijnen. Tumble is lusteloos, heeft geen eetlust en is ook aan het overgeven. We hopen dat de medicijnen aanslaan. Helaas gaat het niet goed en helpen de medicijnen niet. Op vrijdag maar weer terug met een ziek mannetje. Hij is ook wat afgevallen wat erg zielig is. We krijgen een andere antibiotica en nog meer pillen, duimen draaien.  Vanaf zaterdagmiddag merken we dat het gaat werken. We krijgen een hele andere pup, een heerlijke ondeugd, lekker ondernemend. Fijn zeg!

Zondag gaan we even op het station kijken, fijn dat de verbouwing bijna klaar is, we kunnen zelfs met de lift naar boven. Je ondergaat het allemaal gelaten, kijkt wat om je heen en gelooft het allemaal wel. Super!

In de auto vind je het prima, lekker onderin bij de airco is je favoriete plekje…….

Vandaag 18 augustus weer naar de DA voor je enting, je bent prima aangekomen en we hopen dat nu alles achter de rug is.

Tumble merkt dat hij gegroeid is, of is de tunnel gekrompen?

Tumble merkt dat hij gegroeid is, of is de tunnel gekrompen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 juli 2016

Vandaag hebben wij  onze 9e KNGF pup op mogen halen, Tumble.

Wij hebben het geluk gehad dat wij 2 weken geleden bij het fokgastgezin mochten komen om de pups te knuffelen. We hadden dus al stiekem kennis gemaakt met deze geweldig puppy’s.  Tot vanmorgen wisten wij nog niet welke pup voor ons bestemd was dus dat bleef spannend.

received_10208860450604171

Mama Usha met haar kroost! Wat een rijkdom

9 prachtige pups van het T-nest Usha 2016

 

 

 

 

 

 

 

T-nest van Usha 2016

T-nest van Usha 2016

 

Bij binnenkomst op het KNGF lagen de mappen deze keer al op tafel, we konden dus deze keer direct zien wie wij mee naar huis mochten nemen.

Het is Tumble geworden, een mooi, klein reutje.  Na de rondleiding en demonstratie mochten wij hem overnemen uit de handen van Pien (Fokgastgezin) Er werden nog wat foto’s genomen en daarna kon de grote reis beginnen. In de auto had hij al snel zijn plekje gevonden en viel hij in diepe slaap. Eenmaal thuis is het ontdekken begonnen.

We gaan er weer een leuk jaar van maken.

Usha met kroost (2)

T-nest van mama Usha en papa Ike

Meijer met Tumble (4)

Welkom Tumble

2016-07-25 12.12.06

Tumble 25 juni 2016

Tumble 25 juni 2016