Olke (2012 -2014)

Olke is geslaagd

Olke is geslaagd voor haar opleiding en gaat in de 1e week van november beginnen aan de thuis instructie bij haar nieuwe bazin. Ze komt bij een oudere vrouw in Katwijk aan Zee. We hebben al leuk contact via de mail.

Olke in tuig nov 2014

Olke in tuig nov 2014

Update van school

(14 maart 2014)

De 1e echte update ontvangen we op vrijdag. Renkse wist ons te vertellen dat je het prima doet. Je voelt je op je gemak in de kennel die je deelt met Razou. Je loopt ontspannen vooraan, gaat heel graag mee in de bus. Heerlijk rennen in het Amsterdamse bos enz enz.

Kaartje van Olke's trainster Michelle. altijd leuk om te ontvangen.

Kaartje van Olke’s trainster Michelle. altijd leuk om te ontvangen.

Kaartje over Olke's 1e week op school.

Kaartje over Olke’s 1e week op school.

 

 

 

 

Olke naar school

(10 maart 2014)

10 maart is het zover Olke gaat naar school. sMorgen brengen we eerst Lisa naar school, zij gaat 6 dagen met school naar Berlijn. Daarna rijden we door naar Amstelveen. Het is erg druk onderweg maar Olke en Noppes zijn erg rustig achter in de auto. Eenmaal in Amstelveen gaan we eerst op de foto. Daarna het wel bekende praatje door Marieke en het in ontvangst nemen van de gedenkplaatjes. Olke krijgt Michelle als trainster en gaan als 1e groepje naar het veld. We lopen naar het veld en na een laatste knuffel maken we de riem los! Go Olke…………doe je best. We gaan je zeker missen. Welke carrière er ook te wachten staat voor je je zal een grote steun en toeverlaat worden voor je toekomstige baas. We hebben ontzettend van je genoten, door alle extra zorg ivm je groeipijnen hebben we een speciale band opgebouwd. De laatste 3 maanden was een prima steun pilaar voor de kleine Noppes. De scherpe tandjes en het onvermoeibare spelen heb je super doorstaan. Ondanks de drukte en het extra werk hebben we ontzettend genoten en gelachen met jullie.

 

Michelle heeft lekkere koekjes........

Michelle heeft lekkere koekjes……..

De lekkere brokjes zijn bij Michelle

De lekkere brokjes zijn bij Michelle

Olke’s herstel

Het dieet en de rust doen Olke goed, na enkele dagen gaat ze beter lopen. We houden de lijn rust strak aan maar daar heeft ze geen moeite mee. We maken een afspraak voor haar sterilisatie zodat nog lekker bij ons kan herstellen.

De sterilisatie gaat prima, 10 februari is het zover. Olke is nog een klein beetje dizzie als ik haar op ga halen en als ze thuis komt gaat ze meteen lekker  in haar mand liggen. Noppes snuffelt even en gaat dan als ik een deken over Olke heb heen gelegd lekker op Olke liggen als troost. Na 2 dagen merken we al niets meer aan haar. De wond is erg mooi en ze likt er ook niet aan. Vanaf dat moment gaan we ons helemaal richten op het naar school gaan.  We bouwen langzaam het loopwerk weer op, o wat is ze blij dat ze weer lekker mag rennen, heerlijk achter Noppes aan. Het is een geweldig stel samen. Ook beginnen we nog met het fietsschema. Ze moet hier even aan wennen maar het gaat erg goed. 10 maart is de nieuwe datum dat Olke op school verwacht wordt. We zullen haar zeker gaan missen.

Tijdens de laatste bos wandeling met Olke kwamen we haar broer Oran tegen.

Tijdens de laatste bos wandeling met Olke kwamen we haar broer Oran tegen.

Wat een mooie hond is Olke's broer.

Wat een mooie hond is Olke’s broer.

 

Uitstel datum “naar school”

We zijn 29 januari met Olke naar Utrecht geweest, ze had echt ontzettend veel pijn. Ze kon haar linkerpoot niet belasten en piepte als ze lag. Na een grondig onderzoek van een orthopeed in opleiding waren we er al bijna zeker van dat het wederom de groeipijnen zijn die bij Olke de kop op steken. Vooral links voor. Dr Hazewinkel doet nog een keer zelf onderzoek en ook hij komt tot deze conclusie. Hier waren we blij mee, ondanks dat het voor Olke erg vervelend is komt het in ieder geval wel goed. Er worden nog foto’s gemaakt om definitief het bewijs te leveren. We krijgen pijnstillers mee en Olke krijgt weer een rood vlees dieet. We moeten erop rekenen dat Olke nog 6 weken bij ons zal zijn!! Dit hangt af van haar herstel.

Olke en Noppes

Olke en Noppes

maart 2014 Olke

maart 2014 Olke

Update januari 2014

Zondag 26 januari gaan we voor de laatste keer met Olke naar het bos, natuurlijk maar een klein rondje want onze kanjer Noppes is er ook bij.

de laatste wandeling in het bos bij ons. Helaas ben je zo mank dat je de dag erna niet naar school kan.

de laatste wandeling in het bos bij ons. Helaas ben je zo mank dat je de dag erna niet naar school kan.

 

We maken de laatste foto’s en drinken nog wat lekker op een terrasje. Als we terug thuis zijn zien we dat Olke weer mank loopt. Ze slaapt lekker maar steeds als ze uit de mand komt zien we dat het niet goed is. Ze piept als ze in haar mand ligt. We gaan naar bed en hopen dat een nachtje rust haar goed doet. Smorgens al vroeg naar beneden want je denkt maar aan 1 ding. Helaas ……………ze loopt nog manker als zondag. Als we Olke mee naar buiten nemen lijkt het iets wat beter te gaan maar niet veel. Om 8 uur bel ik Danielle van PPZ. Olke kan niet naar school komen……………………………………….dat was natuurlijk wat wij al dachten maar toch hadden we nog anders gehoopt. Woensdag 29 januari hebben we nu een afspraak in Utrecht om de orthopeed te laten kijken en om eventueel foto’s te laten maken. Dan weten we meer. Dit hadden we niet meer verwacht. Het ging de laatste maanden zo goed.

Januari 2014

24 december gaan we naar Amstelveen om onze 7e pup op te halen. Bij thuiskomst is de grote verrassing Olke. Wat een lol hebben ze samen, samen in de mand, samen spelen. Maar o wat een scherpe tandjes hebben die pups. Olke’s wangen hebben het zwaar te verduren. Het is voor ons even erg druk maar wat zijn ze leuk samen.

Samen in het park, wat een plaatje

Samen in het park, wat een plaatje

Donderdag 14 januari komt Danielle naar Eindhoven voor Olke’s 2e eindbezoek. We hebben natuurlijk nog enkele keren goed geoefend en dat ging prima, tot de zondag voor het bezoek. Olke wilde de trein niet in………………. Met veel praten (gelukkig bleef de trein even staan en hadden we de tijd) en lekkere snoepjes is het gelukt en ging ze zelf de trein in en uit. Danielle was hierdoor voorbereid het net kwam dus niet als verrassing dat de poten van Olke op de rem gingen bij het zien van de trein. Danielle heeft ze het vertrouwen gegeven en daarna was ook de trein geen probleem meer. Het lopen in de stad ging een stuk beter als in november, ze had meer vertrouwen in zichzelf. De duifjes kregen 1 blik en daarna liep ze weer braaf door. Wat Danielle ook merkte was dat Olke niet helemaal mooi strak vooraan liep, dit hebben wij ook gemerkt. Hierdoor is er een kans dat taak als geleidehond niet voor Olke is weggelegd. Autismegeleidehond zou dan voor Olke ook erg geschikt zijn op dit moment. De conclusie is dat Olke op 27 januari op school verwacht wordt voor haar BAT training. De sterilisatie kan op school gedaan worden zodat wij deze 10 dagen die ze nog bij ons is hebben om te knuffelen en te genieten.

December 2013

 

10 september 2013

Renske komt thuis voor het 10 maanden huisbezoek. Wat we eigenlijk allemaal al wisten wordt het een prima lijst. Er zijn geen of heel weinig puntjes waar we nog op moeten letten. Je bent niet altijd even stabiel bij het lopen, je concentratie ligt niet altijd op het juist punt daar moeten we nog wat aan proberen te doen. Maar verder gaat het prima.

We krijgen Iris te logeren, je vakantie vriendinnetje, wat een gezelligheid zeg. Jullie spelen en ravotten heel wat af. Wat Olke ontzettend goed doet is haar rust nemen, Olke gaat niet door tot het einde maar zoekt duidelijk tussendoor een moment om even lekker uit te rusten. Hierdoor is het voor ons ook echt een feestje om logeerhondjes in huis te halen. Iris is echt een grote vriendin van Olke dat merken we aan alles.

Olke is in huis een hele rustige hond, ben je een dag heel actief dan is zij dat ook maar als je een hele rustige dag hebt vind zij het ook prima. Ze vind het heerlijk om op de grond bij je te komen liggen en lekker wat te kroelen. Ze vind het leuk om lekker mee te gaan winkelen en gedraagt zich dan erg goed. In de winkels is ze erg op haar gemak. De trein is af en toe wat spannend maar toch overtref je jezelf elke keer weer. Het passeren van soortgenoten blijft een aandachtspunt maar het voordeel is dat je makkelijk af te leiden bent.

Als ze een periode niet mank bent bouwen we het socialiseren weer op. Wandel afspraken doen we nog steeds niet omdat we niets willen forceren.

16 okt is de medische keuring, altijd weer leuk om  broertjes en zusjes weer  te zien. Olke heeft 2 reuze broers  (Outze en Oran) maar ook 1 zusje  (Orsa) die precies op Olke lijkt. De ogen zijn prima in orde, bij het orthopedisch onderzoek geef je nog steeds pijn klachten. Er worden natuurlijk weer foto’s gemaakt en deze kunnen ze vergelijken met de vorige foto’s. Het is spannend deze keer.  Al snel horen we van PPZ dat er een CT-scan nodig is voor verder onderzoek. We maken een afspraak en gaan samen met Broer Oran wederom naar Utrecht. De uitslag laat lang op zich wachten maar het pakt voor Olke positief uit ( haar ellebogen zijn niet schoon maar het is acceptabel)   Broer Oran krijgt helaas minder goed nieuws, bij hem wordt in 2 ellebogen ED geconstateerd en hij wordt afgekeurd.  Dus op naar het eindbezoek zullen we zeggen. Olke is samen met haar broers en zussen in de race voor moederhond. Door de uitslag van Oran gaat deze mooie taak helaas aan hun neus voorbij.

We gaan nog lekker een keer wandelen in de Drunense duinen met Silvester, heerlijk rennen. Haar onderdanigheid is nog niet verdwenen maar het gaat al stukken beter. Ze gaat minder snel op de grond liggen en gaat best stoer op andere honden af.

Het “goten”  gaat goed maar ze zoekt de grenzen elke keer weer op. Dit maakt het voor ons niet altijd even makkelijk. We hebben hier dan ook af en toe overleg over met school.

27 november worden we verwacht in Utrecht voor Olke’s  “eindbezoek” dit bezoek wordt afgelegd door Danielle, Renske en Tamara. We gaan met de trein, in de trein wil Olke de 3 kleine treetjes niet af, met praten en lokken is het toch gelukt. De trein in en uit was geen probleem.  Eenmaal in Utrecht werd het Olke allemaal even teveel, het was ontzettend druk en het ging allemaal erg snel. Danielle en Renske namen haar mee en Tamara nam met mij de vragenlijst nog een keer door. Toen Renske en Danielle terug kwamen hadden ze nog geen goed nieuws. Olke wilde de trap niet af, ze was niet geconcentreerd en ze zocht erg veel steun. We hebben afgesproken om haar te laten steriliseren. Begin januari krijgen we een nieuw eindbezoek en wordt er gekeken of er vooruitgang in zit.  Omdat wij 24 dec onze nieuwe pup op gaan halen krijgen we het even druk.

Enkele dagen later (op 1 dec) valt er veel z’n plaats als Olke voor de 2e keer loops wordt, dit verklaard voor een groot deel haar gedrag tijdens het eindbezoek. In overleg met de dierenarts en PPZ besluiten we  om de sterilisatie nog even uit te stellen.

 

 Zomer update 13 augustus

Het is al een tijdje stil hier op de website. Dit wil echter niet zeggen dat we stil gezeten hebben.

We boffen, het druilige meer herfst als voorjaar weer hebben wij met Olke het zonnetje in huis. Wat een heerlijke hond is het toch. Ze gaat erg graag mee naar de winkel en in de auto. Iedereen die binnen komt wordt met gepast enthousiasme begroet.

Olke, juni 2013

Buiten loopt ze goed aan de riem, de Gentle leader hoeven we niet of nauwelijks nog te gebruiken. Langzamerhand wordt het beter weer en worden er vakantie plannen gemaakt. Voor Olke hebben we een erg leuk gezin gevonden. Het pleeggezin van Iris. Tijdens een kennismakings bezoekje hebben we al snel door dat de vakantie op voorhand al niet meer stuk kan.

Eind juni is het dan zover, alles wordt ingepakt, iets wat je wel erg vreemd vind overigens, en we stappen in de auto. Eenmaal bij Iris aangekomen is het meteen een dolle boel. We drinken even wat en laten je daarna met een goed gevoel achter.

Tijdens de vakantie worden we verwend met erg leuke foto’s en hele goede berichten, fijn hoor!! Maar missen doen we je zeker.

Olke en Iris, dikke vriendinnen

Eenmaal terug thuis kunnen we ook niet wachten om je op te halen, je bent dol enthousiast als je ons weer ziet maar volgens ons zou je het niet erg vinden als je bij Iris zou mogen blijven. Je hebt het geweldig naar je zin gehad. Hans, Henriette, Jennifer en Dirk super bedankt, deze vakantie zal ik niet meer vergeten.

3 dagen nadat ze terug is van vakantie loopt ze plots erg mank, o wat is ze zielig. Tot overmaat van ramp wordt ze  ook nog eens loops (14 juli 2013, 9 mnd) omdat ze nu mank loopt komt de loopsheid wel goed uit. We hebben absolute lijnrust gekregen van de dierenarts en mogen alleen goten en terug naar binnen. Na een paar dagen gaat het weer iets beter maar over is het nog niet. Het is af en toe onduidelijk van welke poot Olke last heeft. De dierenarts denkt rechtsvoor. We blijven rustig aan doen. Een gepland stadsbezoek gaan we verplaatsen want mede door haar  mank lopen en de hitte zien we dit niet echt zitten. Het is erg warm rond de 35c en Olke  zoekt dan ook veel de schaduw op, lekker dollen met de tuinslang vind ze ook heerlijk.  Na 3 weken lijnrust ivm haar  loopsheid mag ze weer even lekker los in het bos. Ze gaat compleet uit haar dak. Gelukkig is van haar mankheid niets te besporen en we zeggen een afspraak in Utrecht om haar poot te laten controleren dan ook af. Echter een week later is het ineens weer mis. Weer loopt ze  ineens mank, (nu is het duidelijk haar linker voorpoot) wat een pechvogel is ze toch. We maken een nieuwe afspraak in Utrecht want nu willen we toch kijken wat er aan de hand is.

De orthopeed die jou onderzoekt is ervan overtuigd dat je last hebt van groeipijnen, we krijgen een “roodvlees”  dieet (1/3 van je voer wordt vervangen door puur rood vlees, dit rode vlees ontrekt het calcium wat je teveel krijgt) Dit is voor Olke geen straf ze likt haar poten erbij af.  Langzaam gaat het nu steeds beter, we mogen niet langer als een half uur met haar lopen om niets te forceren.

Je bent echt een super hond, neemt alles zoals het komt.  Er komt een nieuwe poes in huis, Wodka,  je vind het allemaal prima en geeft Wodka de ruimte om te wennen. Geweldig om te zien. Buiten moeten we nog steeds voorzichtig doen. Oefenen in de winkels doen we dus ook niet.  Donderdag aanstaande  15 aug. hebben we een stadsbezoek we zullen zien wat we dan wel of niet kunnen doen.

 

21 mei  2e stadsbezoek

Olke’s 2e stadsbezoek vandaag. Eerst even naar bus dit omdat de trein afgelopen weekend een beetje twijfelend ging. De bus prima! Daarna het vreselijk drukke station in (zo druk hebben we het nog niet meegemaakt daar). Olke de trap op gedragen pfff boffen wij even dat ze nog niet zo groot is! Eenmaal boven gingen net de trein deuren dicht, Renske Olke naar beneden gedragen en ik op perron 1 Olke weer naar boven gedragen……… Omdat we even moesten wachten op de trein hebben we even bij kunnen kletsen en Olke kon even bij komen van het dragen, (dit vind ze niet leuk) We zijn stapje voor stapje begonnen en na een keer of 6 ging het prima!!!Weer een overwinning! In de stad ging het goed, ze loopt erg mooi en op een mooi tempo. De af en blijf in de winkel ging perfect. Als laatste de “terrastraining” nou daar had ze helemaal geen moeite mee! Renske was helemaal trots op onze klein meid! Ze deed het super. Ook wist Renske ons te vertellen dat het O-nest op de lijst staat van moederhond/dekreu. Omdat ze vader en de moeder van Olke uit Amerika komen zou dit een mooie nieuwe lijn kunnen worden. Altijd weer leuk.

Olke is nu 7.5 maand oud en weegt 22.2 kilo, ze krijgt 3x 100 gram brokjes per dag.

 

Het lopen met de GL gaat prima, we kunnen nu lekker ontspannen met Olke lopen. Verder gaat het erg goed. Ook met de onderdanigheid gaat het al een heel stuk beter. Het spelen met Max gaat erg goed, ze zijn helemaal aan elkaar gewend en het gaat in het spel gelijk op. We merken duidelijk vooruitgang.

Olke gaat erg graag mee, zodra ze ziet dat wij haar dekje pakken staat ze al te springen om mee te gaan. Lekker voorin de auto voelt ze zich  helemaal in haar element. Tijdens het winkelen vind ze alles goed. Winkel in winkel uit het maakt haar niet uit. Zelfs mee naar een voetbaltoernooi van Timo vind ze prima.

We genieten volop van Olke, het is een heel lief, makkelijk en aanhankelijk hondje, ze is erg leergierig en heeft lol in wat ze doet. Haar commando’s begrijpt ze goed en deze past ze ook heel goed toe. Thuis lopen we veel verschillende route’s dit omdat Olke de afwisseling erg fijn vind.

16 april thuisbezoek Gentle-Leader

16 april komt Faiisca thuis om samen met ons het lopen met de Gentle-Leader te oefenen. Tijdens het vorige stadsbezoek hebben we met het omdoen van de GL dit omdat ze het niet echt fijn vond. Hierna zijn we hier thuis flink mee aan de slag gegaan en bij elke maaltijd kreeg ze de GL om. Het ging gelukkig steeds beter.  Op 16 april kwam Faiisca om te gaan oefenen met het lopen. Ze deed het prima, het lopen ging meteen erg fijn. Wat een verschil zeg.

We bespreken wederom de onderdanigheid van Olke, deze is erg extreem. De aanpak die wij tot nu toe hadden toegepast bleek goed. Helaas is dit nog niet voldoende. We spreken af dat Olke meegaat naar mijn werk (Hulphond DJ is daar aanwezig en is erg lief) en we hebben een speelmaatje voor Olke gevonden in de vorm van Max, Max is een zwarte labrador en is 3 wkn jonger. We hopen dat dit gaat helpen om haar iets zekerder te maken.

Al met al weer een heel fijn bezoek.

 

 

 5 april  1e stadsbezoek

Olke 6 maanden en Jip voor het eerst buiten

Olke 6 maanden en Jip voor het eerst buiten

Het 1e stadsbezoek van Olke, jee wat gaat het toch allemaal snel. Het wordt een drukke dag. Eerst mee naar het werk van het vrouwtje, daar is DJ, DJ is een hulphond, toen je heel klein was ben je daar ook geweest maar dat is alweer even geleden. Het was nu even wennen want DJ is net zo enthousiast als jij. Tussen de middag ook even eten en hup de auto weer in. Tijdens het wachten bij het station blijf je heel braaf en rustig bij me. Zelfs als de consulente komt blijft je rustig, niet springen en andere rare fratsen die andere honden altijd uit haalde.  We lopen door de hele drukke en rumoerige stationshal naar de bussen, je vind het zichtbaar spannend maar toch blijf je heel mooi lopen en laat je niet afleiden. Buiten bij de bussen komt de ware Olke even boven en blokkeer je volledig. Sorry meisje maar daar trappen we niet meer in, netjes doorlopen hoor en daar gaan we weer, we lopen naar de bus en nadat we van de chauffeur hebben gehoord dat het mocht zijn we even in en uitgestapt. Dat deed je super, alsof je het dagelijks doet.

We lopen weer terug de stationshal in op zoek naar een trein, helaas is die er nu even niet en moeten we even wachten. In de kiosk op het perron laten we even zien hoe goed je de “zit”  en de “af”  doet. Al snel daarna komt er een trein, helaas is het een oud model en met het al zo moeilijke perron in Eindhoven maakt dat het allemaal wel erg lastig. We spreken af dat we het proberen, wil je niet dan niet. 2x lopen we af op de trein maar wil je niet instappen. Als we het dan nog 1x willen proberen spring je zo ineens hup de trein in, Jee wat een stoere meid zeg, dat verdiend een hand vol beloning. Ook het uit stappen ging geweldig! Jee je bent toch een stoere meid, Super!!

 

5 en 6 maanden

in de sneeuw met Lisa

in de sneeuw met Lisa

 

4 maart is het tijd voor Olke’s 3e en voorlopig laatste thuis bezoek, spannend toch wel elke keer weer. We nemen het lijstje door en bespreken hoe het allemaal gaat. Hierzijn we in principe snel mee klaar want het gaat super goed! Olke is nog steeds klein maar ze groeit goed en dat is het belangrijkste, we krijgen weer leuke tips waar we mee verder kunnen. Ook lopen we een rondjes door de supermarkt wat ook helemaal goed gaat. We krijgen haar “dekje” zodat ze voortaan herkenbaar in het openbaar kan lopen.  Dit scheelt ook altijd weer in het feit dat mensen haar willen aaien.

Komende 2 weken alleen het dekje gebruiken bij het eten, zodat ze goed kan wennen. Olke gaat erg graag mee, ze vind het geweldig om mee te gaan in de auto en wacht rustig af waar we heen gaan, lekker naar het bos, naar de stad het maakt haar niet uit. in het bos is ze zeer  voorzichtig naar andere honden toe, maar toch kan ze erg van genieten. Haar onderdanigheid is sneu om te zien. We proberen haar zoveel mogelijk in contact te brengen met honden die een lief karakter hebben en hopen dat het beter wordt. Spelen met Jip is nog steeds erg leuk, al wordt het spelletje wel een beetje ruw af en toe. In huis is Olke erg rustig, ze kan erg goed alleen spelen, elke avond lijkt het wel een speeltuin, al haar speeltjes liggen door heel de kamer. Lopen aan de riem gaat goed, we lopen veel wisselende routes omdat Olke graag zelf bepaald waar we heen gaan en dat is niet de bedoeling. Olke vind alles wat op de grond ligt leuk en wil alles oppakken. Bij het passeren van andere hondjes  hebben we nog een lange weg te gaan want o wat vind ze andere hondjes leuk als ze aangelijnd is!  Het oefenen met het dekje gaat  prima, echt fijn. Als je het dekje ziet weet je al dat je mee mag en sta je al te springen.

1e paasdag gaan we naar Silvester en Keetje, wat een lol, Silvester vind je wel erg spannend en zelfs als hij jou een speeltje aanbied durf je het nog niet goed aan te pakken. Keetje daar in tegen is alweer wat ouder en een stuk kleiner dat vind jij wel leuk, helaas vind Keetje jou wat minder. We gaan even lekker naar Scheveningen en laten je kennismaken met het strand. Je gaat helemaal uit je dak en in je enthousiasme maak je een flinke buikschuiver door het losse zand. Je blijft braaf bij ons in de buurt en waagt je even in de zee, wat een pret!

We hebben een Gentle Leader aangevraagd omdat we zo willen kijken of  we het van de grond eten en het trekken wat in proporties kunnen krijgen. Je eerste ervaring hiermee was niet zo leuk, je vond het verschrikkelijk. Hierop besloten we een weekje te wachten omdat er een stadsbezoek gepland stond.

 

——————————————————————————————————–

Olke 16 weken

 

Olke 16 weken

Olke is alweer bijna 4 maanden oud, de tijd vliegt echt voorbij. Olke weegt inmiddels 12.5 kilo en is dus flink gegroeid.

Ze is Jip dan ook allang gepasseerd, spelen doen deze twee nog volop. Vooral smorgens is er een innige begroeting, waarna er letterlijk en figuurlijk een stevige stoeipartij plaats vindt tussen die twee, ze laten alletwee het kaas niet van hun brood eten en dat is echt erg leuk om te zien.

Renske is geweest voor Olke’s 2e thuisbezoek, ze was heel erg tevreden, we hebben een slimme dame in huis. Ze is inmiddels al een paar kleine tandjes kwijt maar dat hadden wij nog niet gezien. Oefenen met het dekje  moet helaas voor ons nog even wachten, Olke is echt nog te klein hiervoor. Dit komt bij het volgende thuis bezoek. Olke heeft laten zien hoe goed ze haar commando’s al beheerst en ook tijdens het rondje buiten lopen heeft haar beste pootje voort gezet.  Ze krijgt nu 4x 75 gram brokjes per dag en dat mag zo nog even blijven.  We krijgen weer de nodige leuke tips en kleine spelletjes, dit maakt zo’n thuis bezoek altijd weer erg leuk.

Olke gaat graag mee naar de winkel, ze blijft nog steeds braaf in de krat zitten maar af en toe mag ze naast de kar lopen, dit is nog wel een beetje spannend maar zelfs dan doet ze het goed. Ze gaat graag mee in de auto en gaan dan ook na het winkelen altijd even uitwaaien in het bos.

Andere honden vind ze erg leuk maar als het even te wild of te ruig gaat komt ze snel bij mij beschutting zoeken.

Poepen en plassen in de goot gaat al automatisch en slapen doet ze als een roosje, savonds ligt ze altijd heerlijk in haar mandje en is ze erg moe, zelfs als Jip haar wakker maakt om te spelen blijft ze heerlijk liggen.

Kortom, we hebben weer geboft met Olke, wat een heerlijke hond is het toch…….

 

———————————————————————————————————

Aan de waterkant............

Olke en Udai (2-1-2013)

Na een voor Olke rustige jaarwisseling, ze had geen last van de knallen en de flitsen, krijgen we op 2 januari bezoek van Leonard en zijn vriendin Arina. Leonard is de nieuwe baas van onze 3e pleegpup Udai.

Al bij het zien op het station is Udai direct erg enthousiast wat een mooie hond is het toch! Als we bij de auto komen en hij ziet Robert wordt deze met net zoveel enthousiasme begroet. Udai springt achter in de auto alsof hij dat elke dag doet. Eenmaal thuis gekomen wacht daar Olke, wat een feest. Udai is ontzettend lief voor Olke, ze spelen erg leuk samen.

Als ik naar de keuken ga volgt hij me op de voet, als Leonard of Arina even met Olke willen knuffelen staat Udai er direct bij om ook een knuffel te halen.

Smiddags gaan we met Udai even lekker naar het bos, omdat Olke al een drukke ochtend heeft gehad laten we haar even lekker thuis. Udai vond het heerlijk even lekker rennen en overal snuffelen.

Heerlijk om te zien hoe fijn Olke kan spelen.

De volgende dag gaan we met Olke weer lekker naar het bos, we gaan nu even bij het ven kijken, ze kijkt haar ogen uit. Wat een lekkerding is het ook.

Olke in het bos

 

———————————————————————————————————————

1e thuisbezoek van het KNGF (10-12-2012)

Samen in het mandje

Maandag 10 december komt Renske voor het 1e thuisbezoek van Olke. Als ze Olke ziet moet ze al een beetje lachen, het is nog zo’n klein dropje maar met een o zo wijze blik in haar oogjes.

Ze geeft tijdens het bezoek goed aan als ze moet plassen en later ook als ze moet poepen, alles keurig in de goot. Als het etenstijd is blijft ze braaf zitten tot ik “vrij” zeg en dan begint ze te eten.  We gaan nog even naar het parkje en spelen het spelletje “hier” komen. Olke vind het geweldig en blijft heen en weer rennen. Lekker dapper loopt ze weer terug naar huis. Renske is erg tevreden, ze is nog steeds erg klein maar ze komt goed aan.

Olke doet het prima, in de sneeuw heeft ze het wel erg koud, we gaan dus alleen naar buiten als het echt moet, ze wil ook echt niet vaker.

In huis is het zo’n heerlijk ding, lekker knuffelen, spelen met Jip de kat, en lekker op schoot, oeps………..ja nu mag ze nog even lekker op schoot.

Bij de dierenarts ging het prima, je 1e enting daar had je niets van gemerkt het koekje wat je kreeg wel veel lekkerder!

“af” is nog steeds erg lastig, op de een of andere manier begrijp je niet wat er van je verwacht wordt. Ook lijkt het wel alsof je het niet kan. Renkse weet te vertellen dat andere “O-tjes” hier ook last van hebben.

We blijven het af en toe proberen maar forceren nog even niets.

Snachts doe je het prima, enige nadeel is dat je in je eigen bench poept, je piept of blaft niet. Elke ochtend als we beneden komen zijn we dus echt goed wakker. Allerlei trucjes hebben we al geprobeerd, maar helaas. We hopen dat het snel beter gaat meer kunnen we nu even niet doen.

Je groeit goed, hier op deze site houden we een groeischema bij zodat we altijd kunnen kijken hoe dit gaat. Je eet 4 x 65 gram per dag en dat gaat er goed in.

Los lopen gaat prima, je gaat niet ver weg en komt direct als we je roepen.

Je 1e echte fotosessie, samen met Jip deze keer voor de kerstkaart. Wat een lol hebben we zeg. Gelukkig is het eindresultaat ook erg leuk geworden.

Poseren in het mandje voor de kerstkaart                              Kerstkaart 2012

 

 

 

———————————————————————————————————————————–

————————————————————————————————————————————

De eerste week

De terugweg in de auto verloopt prima, op schoot wil ze niet maar ze weet zich naar achter te murmelen en gaat tussen de hoofdsteun en het bagagenet liggen! Dit houd ze de hele reis vol.

Eenmaal thuis waren daar natuurlijk de kinderen waarvan ze een hartelijk welkom kreeg. Het was tijd voor haar eten en dat ging er goed in. Ze is nog wat klein voor de etensbakken en dus gaat ze er met haar voorpoten bij in staan om alles op te kunnen eten. Als we even naar buiten lopen merken we wel hoe goed ze aan de riem loopt. Onze kleine heldin!

Tijdens het avondeten in de bench was geen probleem, de vermoeidheid had de overmacht.

‘s Avonds gaat het matras op de grond bij de bench. Olke piept af en toe wat maar het gaat prima. Om kwart voor 6 even naar buiten en daar deed ze keurig een poep en een plas. Even spelen en ze ging zowaar nog even lekker terug in de bench.  Smorgens wil ze graag slapen op schoot. Als ze buiten is is ze echt heel erg aan het bibberen. Ze loopt al super goed aan de riem, lekker stevig loopje.

Het blijft erg koud en er valt zelfs sneeuw. Olke vind het maar niets, we laten haar daarom ook maar iets vaker snel in de tuin of nemen de plasjes in huis maar voor lief.

Olke is een echte knuffelkont, ze is graag bij je in buurt en ligt graag dicht tegen je aan. Spelen met Jip is echt het einde, ze zijn erg aan elkaar gewaagd.

————————————————————————————————————————-

OLKE

Op woensdag 28 november mochten wij onze 6e pup op gaan halen in Amstelveen. De kinderen bleven dit keer thuis omdat het niet anders ging ivm school. In hun plaats gingen (O)pa en (O)ma Meijer met ons mee.

Zij hadden al verschillende keren aangegeven dat ze nieuwsgierig waren hoe het daar allemaal in zijn werk ging. Dit was dus een prima kans om mee te gaan.

 

Het is een pupje van Mama Lychee (zwarte labrador)  en Papa Simon (blonde labrador)  Lychee is afkomstig uit Californië daar is ze gedekt en direct naar Nederland gekomen.

Ze heeft een warm nest gekregen bij het fokgastgezin wat ook moeder hond Winnie in huis heeft.

Op 7 oktober is het 1e  nestje van Lychee geboren het O-nest. Otje – Orsa – Obi – Olke – Oran – Owin – Oetze.

Olke is geboren om 22.20 uur en haar gewicht bij de geboorte was 210 gram (broertjes en zusjes wogen ruim 400 gram)

Bij het ophalen woog Olke 3.9 kilo  (broertjes en zusjes ruim 5 kilo!!)

 

 

 

4 gedachten over “Olke (2012 -2014)

 1. It is good to see photos of Olke. We raised Lychee in Washington State. She was a very sweet dog. I wish I read Dutch so I could read your information!

 2. Hello Kathi

  How nice that you have found our website.
  Olke is a funny loving puppy, as Olke now what Lychee was with you, I can imagine that you have enjoyed.
  Do you have now a new puppy?

 3. Hoipipeloi. (Hi Kathi, I see you found the Olke-website! greets, Hélène)
  Fijn weer wat “olke-nieuws” te lezen. Maar helaas niet echt leuk bericht. Ben benieuwd wat ze in Utrecht van haar mankheid vinden.
  Nu loopt tante Winnie inmiddels weer met een lekker dik buikje rond. Over 2 weekjes – rond 28 aug. – verwacht ik de bevalling. Lychee vindt het prachtig en is erg zorgzaam voor haar.
  Fingers crosssed voor Olke.
  groetjes, Hélène

  • hoi Helene

   Olke’s mankheid is echt even niet zo leuk, zeker niet omdat het steeds weer terug komt en dan ook wel heel hevig is. Ik ben erg benieuwd. Olke is echt zo’n kanjer, zo braaf en sociaal. Echt een super hond (stiekem echt een favorietje!!
   Ik zal als ik meer weet het direct melden.
   Heel veel succes met Winnie, spannend hoor. Geniet nog even van de rust want dan komen er weer drukke tijden voor jullie aan. Poot van Olke voor Winnie en Lychee

Reacties zijn gesloten.